Anniken Jørgensen til Gyldendal

(Foto: Privat)

- Jeg har blitt tatt veldig godt imot, sier bloggeren.

Bloggeren og forfatteren Anniken Jørgensen, kjent som Annijor, gir ut sin neste bok på Gyldendal Norsk Forlag.

– Jeg føler at dette vil bli en viktig, liten bok om angsten som følger oss alle til tider, sier Anniken Jørgensen.

Tittelen vil hun ennå ikke avsløre, men boka er en dannelsesroman om Nathalie på 23 år. Hun sliter med angst og opplever overgangen fra ungdom til voksen som svært vanskelig.

 – Et stort og profesjonelt forlag

Jørgensens debut En natt til (Panta) hadde et opplag på over 40.000 eksemplarer og tilbragte mye tid på bestselgerlistene. Redaktørene Nina Méd og Stine Linstad tror at Jørgensens kommende bok vil bli enda bedre.

– Hun er en av de sterkeste stemmene i sin generasjon, og fanger intensiteten i det unge voksenlivet på en helt unik måte. Vi er naturligvis veldig stolte over å signere Jørgensen hos oss, sier Linstad og Méd.

Jørgensen gleder seg til å gi ut bok hos Gyldendal.

– Jeg valgte Gyldendal fordi det er et forlag som alltid har vært der og inspirert meg gjennom oppveksten med nydelige bøker og fine leseropplevelser. Det er et stort og profesjonelt forlag, og jeg har blitt tatt veldig godt imot. Vi har allerede hatt mange fine samtaler om den kommende boka, sier hun.

 – Et språk for sårbarhet

Redaksjonssjef for norsk skjønnlitteratur, Kari Marstein, håper dette er begynnelsen på et lengre forfatterskap.

– Jørgensen har et språk for sårbarhet som en ny generasjon lesere kjenner seg igjen i, og som det er viktig at de får møte. Vi gleder oss til å være med på å utvikle dette forfatterskapet videre, sier hun.