Dolly Parton romandebuterer

Dolly Parton og James Patterson (Foto: Dolly Partons Instagram)

Dolly Parton debuterer som romanforfatter neste vår.

Countrystjernen Dolly Parton er ingen nykommer til litteraturverdenen. Hun har utgitt både memoarer, barnebøker og kokebøker, og driver i tillegg en egen bokklubb for barn, Dolly Partons Imagination Library, som månedlig sender bøker helt gratis til barn over hele verden, mellom 0 og seks år.

Men det er ikke før i 2022 at verden får lese hennes skjønnlitterære debut. Hun har nemlig i kompaniskap med krimforfatteren James Patterson skrevet boken Run, Rose, run (Little, Brown and Company).

Satt til Nashville

Parton bruker flittig av sine sine egne opplevelser i musikkbransjen i sin romandebut. Forlaget opplyser at boken føler en ung, artist som dukker opp i Nashville. Hun er en kommende stjerne, på vei til å slå igjennom med låter om det harde livet hun har lagt bak seg. Men fortiden skal komme tilbake for å hjemsøke henne.

Dette er ikke James Pattersons første samarbeidsprosjekt, da han har skrevet en rekke bøker med andre forfattere – blant andre Liza Marklund og tidligere president Bill Clinton.

Utgir nytt album

Parallelt med utgivelsen av boken, vil Parton også utgi et nytt album, også kalt «Run, Rose, run». Albumet vil bestå av 12 nye sanger som er inspirert av boken.

I følge countrystjernen selv, er «sangene basert på karakterer og situasjoner i boken» og sangtekstene er også å finne igjen i boken.

Både boken og albumet slippes 22. mars 2022.