Doerr går til Gyldendal

Anthony Doerr (Foto: Ulf Andersen)

Pultizerpris-vinnende Anthony Doerr utgir sin neste bok på Gyldendal. – Med sin nye roman viser Doerr nok en gang at han er en forteller av verdensklasse, sier forlagssjef Cathrine Bakke Bolin.

Anthony Doerr står bak den internasjonale bestselgeren Alt lyset vi ikke ser (2014). Boken har solgt 9 millioner eksemplarer på verdensbasis, og Doerr ble for boken tildelt Pulitzer-prisen. I Norge tilbragte den måneder på bestselgerlistene og mottok stor hyllest fra kritikerne.

– En forteller av verdensklasse

Denne høsten er han aktuell med ny roman i norsk språkdrakt, Den beste av alle verdener, denne gangen på Gyldendal.

Forlagssjef Cathrine Bakke Bolin er svært begeistret for å ha Doerr med inn i bokhøsten.

– Vi i Gyldendal er så glade for å kunne være med på den videre veien til dette eventyrlige forfatterskapet, og med sin nye roman viser Doerr nok en gang at han er en forteller av verdensklasse, sier hun.

Virkelig en gave

Gyldendal beskriver boken som «en stor, episk fortelling, som spenner over tre tidsplan, der vi følger fem unge mennesker som prøver å finne sin plass i verden. Det er en vakker og forløsende roman om å ta vare på bøkene, jorda og menneskets hjerte.»

Boken har allerede blitt forhåndsomtalt i flere utenlandske publikasjoner, og tilbakemeldingene er overstrømmende. Publishers Weekly kaller romanen et vidunder. Booklist trekker fram Doerrs unike evne til å skrive frem komplekse karakterer i et rikt og originalt univers, og sier at romanen er intet mindre enn en gave.

– Jeg kan jo ikke annet enn å si meg enig i dette. Den beste av alle verdener er virkelig en gave som vi gleder oss enormt til å dele med norske lesere til høsten, avslutter Bakke Bolin.