– Disse MÅ alle lese

Gro Karete Bråtveit ved Norli Ålgård,

DISSE ANBEFALER JEG: Gro Karete Bråtveit ved Norli Ålgård er klar på hvilke av vårens bøker alle burde lese.

Hvem er vel bedre til å gi innsidetips enn de som står i frontlinjen i norsk bokbransje. I 2021 vil vi ukentlig presentere bokanbefalinger fra bokhandlere over hele det ganske land, og de vil også røpe hva som selger akkurat nå og hvilke titler de ser frem til.

Ukens anbefalinger og forventninger kommer fra Jæren. Her jobber Gro Karete Bråtveit på Norli Ålgård, og hun vet akkurat hvilke av vårens titler folk MÅ sette av tid til å få lest.

– Hvilke bøker anbefaler du akkurat nå?

– Hvor skal man begynne? De jeg umiddelbart kommer på og som alle bare MÅ lese er Overleverne av Alex Schulmann, Rasende binne av Ingebjørg Berg Holm, Elskede barn av Romy Hausmann og Togeventyret av Bjørn Stærk. Dette er bøker som har gjort ordentlig inntrykk.

– Hvilken bok gleder du deg mest til denne våren?

– Klarer ikke begrense meg til kun én. Må få lov å nevne flere? Berit Reisel sin Hvor ble det av alt sammen? og Ståle Dingstads Et hvidt fyrtaarn midt i et grumset menneskehav, er to bøker jeg går og tripper etter. Så gleder jeg meg også veldig til Ni liv av Emelie Schepp. Må bare ha min «Berzelius-fix».

– Hvilken bok er den beste du har lest det siste året?

– Hvis jeg skal trekke frem en 2020 bok så var Erika Fatlands Høyt en av de jeg falt skikkelig for i fjor, men også Er mor død av Vigdis Hjort og Skyggespillet av Philippe Sands. Vanskelig å bare velge en.