Disse fikk Riksmålsforbundets mediepriser

RIKSMÅLSPRISVINNERE: Erlend Mørch, Håkon Gundersen og Sidsel Wold. (Foto: Herman Henriksen/NRK, Morgenbladet, Henriette Dæhlie/NRK )

Riksmålsforbundets TV-pris går til NRK-veteran Sidsel Wold, Lytterprisen til NRK-nykommer Erlend Mørch og Gullpennen til Håkon Gundersen i Morgenbladet.

God språkbruk er fellesnevneren for årets vinnere av Riksmålsforbundets mediepriser, skriver forbundet i kunngjøringen av prisvinnerne.

– Sidsel Wold har sagt at hun som journalist har et håp om å gjøre folk klokere. Det har hun lykkes med takket være store kunnskaper og fremragende bruk av sitt viktigste verktøy ­­– det norske språk, sier juryleder Hans Rossiné.

Vider påpeker juryleder Kalle Lisberg at Erlend Mørch (29), til tross for sin unge alder, allerede har gjort seg bemerket som komiker, tekstforfatter og nå med podkasten Radio Mørch på NRK.

Gullpennen-vinner Håkon Gundersen er den første journalisten fra Morgenbladet til å vinne denne prisen.

– Håkon Gundersens artikler er preget av språklig spenst, overskudd og fantasi, paret med skarpe observasjoner og et humoristisk skråblikk, sier juryleder Tom Egeland.

Riksmålsforbundets tre mediepriser vil bli utdelt på et åpent arrangement i Oslo 24. april.