Dikter om livets uforutsigbarhet

Luke 9: Han skriver stemningsfulle, såre og vakre dikt som stiller spørsmål ved selve livet og er en av to poeter som Vigmostad & Bjørke satser på.

Kjell Ivar Sandvik arbeider i Riksrevisjonen, og debuterte med diktsamlingen Alternativt forlate hverandre i 2004. Det samme året var han også aktuell med en gjendiktning av sangene til Bob Dylan.  Han har vært månedenes poet hos Dagbladets diktkammer to ganger. Denne høsten er Sandvik aktuell med sin fjerde diktsamling, og er den ene av i alt to poeter i i den nye poesisatsingen til forlaget Vigmostad & Bjørke.

Ingen av oss er borte går tett på det uforutsigbare og det uønskede. Det handler om eksistensialisme, og diktene dreier fra det helt konkrete og til det mer abstrakte og høytflyvende.

ingen av oss er borte

Hvilken bok har gjort størst inntrykk på deg i året som har gått?

Novellesamlingen Over elva av Laila Stien. Stiens bok gjør sterkt inntrykk ved at hun med tilsynelatende enkle grep, og et språk fritt for unødvendigheter, får fram det som foregår og pågår inni oss mennesker, ikke minst når det sett utenfra tilsynelatende ikke skjer all verden. Dermed fanger hun livet, som det er, og demonstrerer også at gode beretninger ikke behøver å være så handlingsdrevne, for å rive leseren med. jeg ble revet med. Det var en nytelse og glede å lese disse sju novellene om vanlige menneskers hverdag – hvor sårbare menneskene er, enten de viser det, eller ikke.


Hva har du planer om å lese i julen?

Lovene av Øyvind Rimbereid


Hvilke tre bøker av året anbefaler du?

Ved helt riktig måne av Annabelle Despard
Kun en liten del av universet av Paal Maage Elstad
Romaner av Bård Torgersen