«Årets leseopplevelse»

"Evna" av Siri Pettersen er kåret til ARK-vennenes beste leseopplevelse i 2015

Evna av Siri Pettersen er av ARK-vennene kåret til årets beste leseopplevelse i 2015, blant 15 nominerte bøker. Det er første gangen Årets Bok i ARK deles ut.

 

Evna er tredje bok i fantasytrilogien Ravneringene. Serien omhandler den litt utypiske fantasyheltinnen Hirka, en ressurssterk, kvinnelig utstøtt med en særegen indre styrke – som verken er utvalgt eller magisk.

Dette skriver ARK om vinnerboken: «Med språklig trygghet, kunstnerisk tyngde, psykologisk og mytisk dybde – og i tillegg en skarpsynt og mørk samfunnskritikk med et klart budskap, som Hirka står som representant for – har Siri Pettersen vist at det er fullt mulig å skrive fantasy av internasjonalt format – på norsk.»

 

Siri Pettersen er født i 1971. Hun har røtter i Finnsnes og Trondheim, men bor nå i Søgne. Pettersen debuterte som forfatter i 2013, med Odinsbarn, som ble en kritikerrost bestselger. Den ble etterfulgt av Råta (2014) og Evna (2015) – og alle de tre bøkene ble nominert til Bokhandlerprisen.

 

Årets Bok

ARK inviterte de 10 000 mestlesende ARK-vennene til å nominere sine bokfavoritter. Kjeden har ikke lagt noen begrensninger på språk, sjanger eller innbinding. Det eneste kriteriet var at boken ble utgitt i 2015. Når nominasjonene var klare har alle ARK-venner blitt invitert til å stemme fram sin favoritt.

Vinneren av prisen mottar en gavesjekk på 25 000,-.

De øvrige nominerte bøkene var:

Hvitt hav av Roy Jacobsen

Etter deg av Jojo Moyes

En sjøens helt: Blodige Strender av Jon Michelet

Bienes historie av Maja Lunde

Mi briljante venninne av Elena Ferrante

Historia om det nye namnet av Elena Ferrante

De urolige av Linn Ullmann

Magnet av Lars Saabye Christensen

Vingebelastning av Helga Flatland

Blindgang av Jørn Lier Horst

Bror din på prærien av Edvard Hoem

Mere blod av Jo Nesbø

Verden som var min: 60-tallet av Ketil Bjørnstad

Max, Mischa & Tetoffensiven av Johan Harstad