Digital Hulebakk-boer

Niels Chr. Geelmuyden annullerer forlagskontrakter og selvpubliserer 22 e-bøker i ett slipp.

I disse VM-tider sender også Niels Chr. Geelmuyden 22 på banen.

Fra sin dikterhule på Hulebakk på Tjøme har Niels Chr. Geelmuyden tatt regi på egen e-bokutgivelse. Han har overtatt rettighetene til store deler av sitt forfatterskap og utgir hele 22 e-bøker samtidig. Geelmuyden legger seg i det lavere prissjiktet: 20 av hans tidligere utgivelser prises til 49 kroner per stykk.

 

Dans på gloser

– For de fleste titlenes del finnes det ikke tilgjengelige papireksemplarer på noe lager. Derfor har jeg annullert 20 forlagskontrakter og utgir nå bøkene elektronisk i samarbeid med eBokNorden, sier Geelmuyden.

I anledning stuntet tilbyr også Geelmuyden to e-bøker som aldri har vært utgitt i papirform. Den ene heter Nøkkelopplevelser og omfatter hans 52 beste kåserier fra det siste tiåret. Den andre heter Dans på gloser og er en samling av hans beste portrettintervjuer fra 2007 til dags dato. Prisen for de nye utgivelsene er 69 kroner per stykk.

 

– Ingen illusjoner

– Jeg har ingen illusjoner om braksuksess og lynrikdom, sier Geelmuyden, men stort sett er alternativet at bøkene ikke finnes noe sted. Og bakom synger skogene, håper forfatteren.

Bøkene er allerede tilgjengelige på Apples iBooks og blir i løpet av juni tilgjengelig på Amazon, Barnes and Noble og Kobo.

 

(Foto: Stine Østby)