– Det må bli slutt på redselen

«Frykten for å bli assosiert med Sverigedemokratene er blitt for stor». Jan Guillou angriper svensk venstreside for ikke å ta tak i islamisters trakassering av kvinner.

Forfatter Jan Guillou er opprørt over at gjenger opptrer som selvutnevnt islamistisk religionspoliti i storbyforsteder og trakasserer kvinner, uten at den politiske venstresiden er villig til å ta i problemet.

«Vi må erkjenne problemet. Det gjelder først og fremst de feministiske partiene til venstre og Feministisk initiativ,» skriver Jan Guillou i Aftonbladet.

 

Selvutnevnt religionspoliti

Bakgrunnen for Guillous kritikk er gjenger som opptrer som selvutnevnt religionspoliti i svenske storbyforsteder, definerer hva som er rett og galt, og trakasserer islamske kvinner.

«Etter som intet anstendig menneske ønsker å bli forbundet med fremmedfiendtlige og islamofobiske Sverigedemokrater oppstår et intrikat problem. Da blokkeres det politiske spørsmålet om religiøs og moralsk trakassering i muslimsk dominerte områder, der et selvutnevnt religionspoliti har herjet gjennom flere år. Vitnemålene er mange og overbevisende. Man kan ikke lenger, som Vänsterpartiet, fornekte selve faktum,» skriver Jan Guillou.

 

Kvinneundertrykkelse

Han viser til et ferskt eksempel, hvor de to venstrekvinnene Zeliha Dagli og Amineh Kakabaveh trådte frem for åpent å fortelle om islamistenes kvinneundertrykkelse i Sverige. «De opplevde at partifeller hyttet med neven mot dem og ba dem ikke spre rykter, hvilket var enda et uttrykk for redselen for å havne i samme båt som sverigedemokrater,» skriver Guillou i Aftonbladet.

Jan Guillou beskriver gjengene som «wannabeprelater» som dekker seg bak en konstruert religion.

 

Trakasserer mødre og søstre

Guillou mener at disse gjengene gir assosiasjoner til ekstreme muslimske samfunn, som det taliban-styrte og det saudiarabiske, selv om de svenske gruppene ikke bruker pisken.

«Det er likevel plagsomt å forestille seg hvordan disse sjarlatanene, som vanligvis ikke kan lese Koranen, har begynt å trakassere sine mødre og søstre med saudiske eller egenoppdiktede regler for oppførsel og bekledning. Det er en hån mot den svenske likhetsideologien som forener alle politiske partier til venstre for Kristeligdemokratene og SD,» skriver Jan Guillou.

 

«Hvorfor skal Sverige ligge sist?»

Men i følge Guillou er ikke alle i denne politiske alliansen villige til å se de store samfunnsproblemene:

«Fornektelseslinjen, som Vänsterpartiet har vist, er det verste av alt. Det er bare å bite i det og erkjenne at alle de liberale lederskribentene ergerlig nok har hatt rett i sin venstrekritikk på dette området.»

Guillou påpeker at man ellers i Vest-Europa har vært mye flinkere til å erkjenne problemene og jobbe med nødvendige mottiltak for å hindre ungdommer fra «dårfinkislam». Han trekker frem land som Danmark, Storbritannia og Østerrike – og peker på vellykkede prosjekter i Amsterdam og Berlin.

«Hvor vanskelig kan det være? Hvorfor skal Sverige ligge sist her?» spør Jan Guillou i Aftonbladet.

 

 

(Foto: Piratförlaget)