Den indre smerten

Å vinne tilbake verdigheten og eget liv er noe av det det handler om i Lise Marie Johanssons debutroman.

Lillian B er ikke en selvbiografisk roman, men debutant Lise Marie Johansson innrømmer at hennes egne erfaringer har skapt historien om hovedpersonen.

 

Debutant: Lise Marie Johansson

Aktuell med: Lillian B, Liv Forlag.

I Lillian B følger vi hovedpersonen i ulike faser i livet. Scener fra barndom og ungdom knyttes sammen med hennes liv i nåtid. Den indre smerten og hennes desperate ønske om å høre til, fører ofte til destruktive valg. Hun strever med å være ekte og føler at hun ikke fortjener å bli elsket. Lillian B er en roman om svik, avmakt og sorg, men også om å vinne tilbake verdighet og eget liv.

 

Hvorfor skrev du akkurat denne boken?

unnamedUten at den er å anse som selvbiografisk, så kjenner jeg allikevel langt inn i sjelen alt det Lillian B opplever og føler.  Det er fordi Lillian kunne ha vært meg og jeg henne. Slik er det bare. Mine genuine erfaringer og min måte å se verden på, har skapt historien om Lillian B.

 

Når skjønte du at du skulle bli forfatter?

Jeg skjønte det allerede på ungdomsskolen, da min fantastiske norsklærer sa til meg: – Du må skrive du, Lise Marie. Det tok bare så mye lenger tid å egne meg til den oppgaven, enn jeg hadde tenkt meg den gangen.

 

Sist leste bok:

Janne S. Drangsholts Ingrid Winters makeløse mismot. Morsom, vittig og lettlest om eksistensielle temaer.

 

Er du selv i gang med den vanskelige andreboken?

Jeg er i gang med den såkalte andreboken og storkoser meg med den.

 

Hva frykter du mest? Skrivesperre eller bokanmeldere?

Skrivesperre er ikke noe jeg forholder meg til. Gi meg ro og fred, samt et skrivebord, så er mye gjort. Bokanmelderes mening tillegges jo stor vekt, så det er all mulig grunn til å være spent på hva de har å si. Heldigvis har jeg foreløpig fått bare positive omtaler av boka.

 

img_0660

En kulturopplevelse som forandret livet ditt?

Jeg ble rystet helt inn i mitt innerste første gangen jeg leste Bjørneboes Bestialitetens historie og innså at ondskap faktisk eksisterer.

 

 Hvilken litterær skikkelse ville du helst hatt stevnemøte med?

Bella i Helen Zahavis Blodig helg. Hun har blitt misbrukt av menn og bestemmer seg for å ta en blodig hevn. En dag har Bella fått nok. Den setningen har fulgt meg siden.

 

Hvem er den mest lovende forfatterstemmen under 35 i dag – norsk eller utenlandsk?

Det fins da vel noen. Hilde Lindset kanskje?

 

Facebook og sosiale medier – fest eller kolera?

Facebook er et nyttig verktøy for å fremme noe i salgsøyemed, eller følge litt med på venner og bekjente. Den digitale avhengigheten er jeg allikevel skeptisk til.

 

Favoritt-hangout på nettet?

Nettutgavene av diverse aviser

 

På bar med Agnes Ravatn eller middag med Lars Petter Sveen?

 Agnes Ravatn, fordi det kunne være interessant å diskutere, blant annet det med å unngå forstyrrelser og sviktende selvtillit som skrivende menneske, med henne.

 

Les også: Tar hevn over trolldommen

Les også: Debutanten: Andrew B. Kroglund

Les også: Debutanten: Birgit Alm