– Den bør virkelig leses

BOKHANDLER-FAVORITT: Chris Whitaker (Foto: David Calvert)

DISSE ANBEFALER JEG: Butikksjef ved Norli Bergen sier boken til Chris Whitaker var "rå, vond og fin" - og ga den beste leseopplevelsen det siste året.

Butikksjef Ane Trondsdatter Hübert ved Norli Bergen Storsenter anbefaler et bredt spekter av bøker til kundene sine i disse dager. Alt fra oversatt sakprosa, barnebokserier, franske debutromaner, britiske thrillere og barnestjernes memoarer.

 – Hvilke bøker anbefaler du akkurat nå?

Butikksjef Ane Trondsdatter Hübert.

– Nå anbefaler jeg Stjålet fokus av Johann Hari, den er både skremmende og fascinerende. Alle som har lyst å bruke litt mindre tid på scrolling burde lese den. Det er ganske skummelt at snittfokustiden er nede i 47sekund.

– Jeg anbefaler også bokserien Den magiske bokhandelen til barn, den handler om Tilly som har evnen til å bokvandre, det vil si tre inn i bøkene og leve historien. I serien blir man med Tilly og bestevennen Oscar på eventyr for å prøve å redde bøker som er i ferd med å forsvinne. Magisk og spennende.

– Hvilken bok gleder du deg mest til denne våren?

– Denne våren gleder jeg meg til Alt det blå på himmelen, debutromanen til Mélissa da Costa. Den kommer i juni og virker gripende, litt sår og fin. Jeg synes det er gøy med nye forfattere.

– Hvilken bok er den beste du har lest det siste året?

– Den beste boka jeg har lest det siste året må være Vi begynner med slutten av Chris Whitaker, så rå og vond og fin. Leste 400 sider av den på flyturen hjem fra ferie fordi jeg ikke klarte legge den fra meg. Den bør virkelig leses. Jeg likte også svært godt memoaret til Jennette Mccurdy, I’m glad my mom died. Den var rett og slett oppsiktsvekkende å lese.