De mest solgte barnebøkene i januar

Fra pekeboken «Økonomi for småtasser» av Jonathan Litton.

BARNEBOKLISTA: Januar er ikke bare en måned for voksne som vil lære hvordan de skal gå ned i vekt og spare penger, det er også en måned for babyer som vil lære om kroppen og økonomien.

Solum Bokvennen satser stadig på bøker for barn, og i fjor dukket særlig pekebøkene i «småtass»-serien opp på bestselgerlistene. Mellom harde permer forklarer tidligere mattelærer og forfatter, Jonathan Litton, og illustratør Thomas Elliott, blant annet ulike byggekonstruksjoner og økomiske begreper. Bøkene er beregnet for barn mellom null og tre år.

Nå er intet mindre enn fire av de seks småtass-bøkene på bestselgerlista for generell barnelitteratur. I tillegg til Anatomi for småtasser og Økonomi for småtasser, er Zoologi for småtasser og Ingeniørarbeid for småtasser på lista. Bøkene er oversatt av Merete Franz.

På lista for skjønnlitteratur har den flunkende nye boka til serieskaper Malin Falch, Nordlys 5. Portaltreet, tatt ledelsen. Hennes forrige bok i serien, Trollriket, solgte mest barnebøker totalt i fjor. Malin Falch er denne ukas barnebokprofil, les intervjuet her.

 

Listen er sammenstilt av Bokhandlerforeningen. NB: På mobil leses listene best i breddeformat/landscape.

Barneboklista for generell litteratur – Uke 1-4 – 2022

WordPress Tables Plugin

 

Barneboklista for skjønnlitteratur – Uke 1-4 – 2022

WordPress Tables Plugin