Dan Brown ble Amazons 2013-topp

Amazon har kunngjort sine salgsvinnere for 2013: Dan Browns "Inferno" topper listen.

Amazon kunngjorde mandag sine mestselgende bøker for året. Listen over voksenbøker toppes av Dan Browns Inferno. Veronica Roths Allegiant ble årets mestselgende barne- og ungdomsbok. Listen omfatter salg av 2013-utgivelser, kun betalte bøker teller, og både papirbøker og Kindle-utgaver er inkludert i salgstallene.

–Fjorårets bestselgerliste var dominert av Fifty shades og «contemporary romance». I år er det thrillere og mysterier som har fanget lesernes interesse. 11 av Topp 20-utgivelsen tilhører denne kategorien, sier Amazons redaksjonelt ansvarlige Sara Nelson i en kommentar til Publishers Weekly.

 

Svimlende opplagstall

Dan Brown blir neppe årets vinner her på de norske salgslistene. Her er førsteplassen reservert Jo Nesbø og Politi. Men selv om salget har dalt noe i høstinnspurten, ser totalen for året absolutt akseptabel ut for Dan Brown. Ved utgangen av oktober var Inferno så langt årets mest solgte oversatte roman blant 2013-titlene, i følge tall fra Bokhandlerforeningen. Riktignok bak alle de tre Fifty shades-bøkene, men dette er fjorårsbøker til nedsatt pris.

–Den norske utgaven av Inferno er nå trykket i 150 000 eksemplarer, forteller forlagssjef Øyvind Hagen i Bazar. Dette bringer det norske totalopplaget for Dan Browns norske utgivelser opp på svimlende 1,3 millioner eksemplarer.