Cappelen Damm starter vårfestival

Sarah Jio (bildet), Jan-Philipp Sendker, Else Kåss Furuseth og Henriette Lien er blant forfatterne du kan treffe på den aller første Vårfestivalen i mai.

– Det skal være en litteraturfestival for inspirasjon og leseglede, forteller festivalsjef Knut Gørvell om den nye Vårfestivalen. Her kan publikum møte noen av verdens ledende feelgood-romanforfattere, samt flere norske sakprosaforfattere i relevante sjangere.

Det er Cappelen Damm og Bazar som står bak festivalen, som arrangeres i Oslo torsdag 3. til lørdag 5. mai.

Små og store utfordringer

– I tillegg til å møte utenlandske stjerneforfattere som Sarah Jio, Jan-Philipp Sendker, Alyson Richman og Lucy Dillon, får publikum gode tips om hvordan man håndterer små og store utfordringer i livet, forteller Gørvell. – Du kan for eksempel få tips til kjøkkenet fra Andreas Viestad, møte Fridtjof Nilsen fra «Den store kakekrigen» eller få råd fra psykolog Catrin Sagen om den vanskelige kjærligheten. Sarah Jio gir råd til alle forfatterspirer. Feelgood-forfatteren Jan Philip Sendker, som har skrevet bestselgeren Kunsten å høre hjerteslag, kommer også for å dele livsvisdom fra Østen med oss.

FEELGOOD-SJEF: Knut Gørvell inviterer til bokfest.

Festkveld i Rokkokkosalen

– Det blir fest på kveldene både torsdag og fredag med bobler, boksnakk, latter, interessante samtaler og goodiebag, forteller Gørvell, som medgir at han neppe blir omkranset av horder av menn disse dagene:

– Nei, hovedtyngden av publikum er nok kvinner på arrangementer som dette.

Med unntak av festkvelden i Rokkokkosalen på Grand Hotel fredag kveld og et arrangement med Bok & Bobler samme dag er alle arrangementene gratis og foregår i Cappelen Damm-huset i Akersgaten i Oslo.

– Det er en flott mulighet for leserne til å komme og møte sine favorittforfattere, samtidig som de har det hyggelig og koser seg med foredrag og intervjuer i toppklasse, sier festivalsjef Knut Gørvell.

 

(Foto Sarah Jio: Cappelen Damm)