Borge til Cappelen Damm

GÅR TIL AKERSGATA: Øistein Borge går til Cappelen Damm.

Krimforfatter Øistein Borge går til Cappelen Damm.

– Det er en stor glede for oss å få Øistein Borge inn i forfatterstallen på Cappelen Damm, sier Mariann Fugelsø Nilssen, redaksjonssjef for Norsk og oversatt krim.

Øistein Borge har tidligere utgitt sin bøker om etterforsker Bogart Bull på Font Forlag. Han forlot forlaget tidligere i år da de ble innlemmet i Cappelen Damm.

– Jeg forlater Font grunnet praktiske organisatoriske årsaker. Cappelen Damm kjøpte Font, og da er det slik at kjøperen og selgeren må legge opp samarbeidet. De har blitt enige om at Font ikke lenger skal utgi norsk skjønnlitteratur, inkludert krim. Så plutselig stod jeg uten forlag, sa Øistein Borge til BOK365 den gang, og understreket at han hadde planer om å ta en prat med Cappelen Damm.

Tredje Borge

– Jeg vil aller helst til et forlag som åpenbart har en interesse av å dyrke frem resten av mitt forfatterskap, og som har en offensiv markedsføringsplan, uttalte Borge i mars, og la til:

– Jeg har stor respekt for Cappelen Damms forvaltning av kriminallitteraturen.

I 2016 kom Borges kritikerroste debut Den syvende demonen, som ble nominert til Maurits Hansen-prisen. Øistein Borges andre krimroman, Det som aldri dør (2017), fikk en Rivertonnominasjon under Krimfestivalen i Oslo.

Før han gikk fra Font var han i ferd med å ferdigstille den tredje boken om Bogart Bull som var planlagt med utgivelse i mai, men grunnet de organisatoriske forandringene etter oppkjøpet ble utgivelsetidspunktet skjøvet flere ganger.

Nå utkommer boken, som har fått tittelen Jeg er nummer 13, på Cappelen Damm våren 2019.