Capitana: Satser stort fra første bok

– Det er et større førsteopplag enn jeg normalt har på William Wisting, sier Jørn Lier Horst om Capitanas første utgivelse.

Det har vært stor ståhei rundt forlagsnykomlingen i bokbransjen. Men nå skal smårollingen ta sine første skritt: 2. juli er det duket for Capitanas aller første utgivelse: Nullpunkt, forfattet av Thomas Enger og forleggeren selv: Jørn Lier Horst.

Stort førsteopplag

De første skrittene blir langt ifra prøvende og famlende:

– Vi trykker over 20 000. Det er et større førsteopplag enn jeg har vært vant til på William Wisting, røper Jørn Lier Horst.

– Minner Nullpunkt om Wisting-bøkene dine?

– Nei, egentlig ikke. Det er en storbythriller med høyere tempo og mer fortettet handling. Her går det fort i svingene, sier Horst smilende.

Bokstavlek

Med sin etterforskerhelt William Wisting har han fulgt resepten med like initialer, som krimforfatter-kollegaer har gjort det med eksempelvis Varg Veum, Harry Hole og Bjørn Beltø. Også dette avviker han og parhest Thomas Enger fra – men ikke helt:

– Hovedpersonene i Nullpunkt er Emma Ramm og Alexander Blix – altså mm+mm og x+x. Neppe tilfeldig?

– Neida, humrer Jørn Lier Horst. – Det er ikke tilfeldig.

Forsvunnet langdistansedronning

Nullpunkt er lagt til 2018 – og vi lar forlaget beskrive handlingen: «Den tidligere langdistansedronningen Sonja Nordstrøm dukker aldri opp til lanseringen av sin omstridte selvbiografi Evig ener. Og da kjendisbloggeren Emma Ramm (24) oppsøker Nordstrøms ulåste hjem senere samme dag, finner hun spor etter basketak. Et startnummer, et 1-tall, er festet til Nordstrøms fjernsyn. På sin front sliter politiførstebetjent Alexander Blix (45) fortsatt med ettervirkninger av en gisselsituasjon 19 år tidligere, der han skjøt og drepte faren til en fem år gammel jente. Han får jobben med å lede etterforskningen av forsvinningsmysteriet. Spor etter Nordstrøm dukker opp på ulike steder og til tidspunkt som virker å være del av en nøye uttenkt plan. Omstendighetene tvinger Emma og Blix til å begynne å samarbeide. På hver sine måter forsøker de å avsløre og stoppe en metodisk og nådeløs drapsmann med en åpenbar appetitt på dramatikk. Han ønsker oppmerksomhet. Og han har bare så vidt satt i gang spillet …»

Lurer du på hvordan dette går, må du smøre deg med tålmodighet til 2. juli.

PARHEST: Thomas Enger.

 

Kan bli mer

– Kan det bli flere bøker om Emma Ramm og Alexander Blix?

– Ja, det kan hende, sier Jørn Lier Horst.

 

(Foto: Tom Egeland)