Bokhandlernes favoritter

Tore Renberg er blant de nominerte til Bokhandlerprisen 2016.

Blir det Tore Renberg, Anne B. Ragde, Vigdis Hjorth eller Helene Uri? Eller kanskje noen helt andre. I dag ble de ti nominerte til årets bokhandlerpris klare.  

 

Bokhandlerprisen er bokhandlernes pris og deles ut etter avstemming blant alle som arbeider i norsk bokhandel. Boken det stemmes på må være en av årets bøker og av en norsk forfatter innenfor skjønn/generell litteratur, også barne- og ungdomsbøker. Bokhandlerprisen er en bronsestatuett: «Takk for boken», utført av billedhugger Nils Aas.

 

De nominerte

Anne B. Ragde:  Alltid tilgivelse, Oktober

Ellen Vahr: Gaven, Aschehoug

Frode Grytten: Menn som ingen treng, Oktober

Helene Uri: Hålke, Gyldendal

Iben Akerlie: Lars er LOL, Aschehoug

Jan-Erik Fjell: Lykkejegeren, Juritzen

Jørgen Jæger: Fortielsen, Juritzen

Ketil Bjørnstad: Verdens som var min. Syttitallet, Aschehoug

Tore Renberg: Du er så lys, Oktober

Vigdis Hjorth: Arv og miljø, Cappelen Damm

 

Trine Stensen 6 mb
Bokhandlerforeningens direktør Trine Stensen

—  Dette er bokhandelens favoritter! Det er mange etablerte forfattere på årets liste, men også noen nye stemmer. Både en barnebok og en novellesamling er med i kampen om årets bokhandlerpris, sier Trine Stensen, direktør i Bokhandlerforeningen.

 

Takk for boken

Bokhandlerprisen ble delt ut første gang i 1948. Da het den «Takk for boken» og prisen og ble tildelt Sigurd Hoel. Da tradisjonen ble gjenopptatt i 1981, etter tolv års opphold, fikk den navnet «Bokhandlerprisen». I 1998 ble reglene endret slik at Bokhandlerprisen også kan utdeles til forfattere som har fått prisen tidligere, og fra 2008 startet man med nominasjon til Bokhandlerprisen. I fjor gikk prisen til Maja Lunde for Bienes historie.

 

Bokhandlerprisen deles ut 15. november på Litteraturhuset i Oslo