Bokhandleren tar kaka!

FRAMSNAKKING: Det handler om hverdagslivet i en bokhandel og livet etter døden i Gunhild Gursli-Bergs anbefalte bøker.

Det handler om bokhandler og død – men heldigvis ikke i én og samme bok – når Gunhild Gursli-Berg svarer på BOK365s utfordring om A) å løfte frem en bok fra eget forlag som ikke har fått den oppmerksomheten den fortjener, og B) å velge en bok fra et konkurrerende forlag.

Bokhandler-hverdag

Gunhild Gursli-Bergs eget Gursli Berg Forlag er sprell levende på sjette året, og skal hun trekke frem en bok fra egen bokhøst som hun synes fortjener mer oppmerksomhet, lander hun på en tematikk som bør ligger nært flere av våre lesere:

– Jeg syns En bokhandlers dagbok av Shaun Bythell tar kaka! Den skildrer hverdagslivet i en bokhandel i en liten landsby i Skottland, og har fått flotte anmeldelser i de store engelske avisene. Den har fått litt oppmerksomhet her også, nylig en veldig fin anmeldelse i Stavanger Aftenblad med terningkast 5, der det blant annet stod: «… det er en underholdende og medrivende, sjarmerende og morsom hyllest til alle verdens tradisjonelle bokhandlere, riktig en bok å hygge seg med på sure høstkvelder.» Dette er en bok om Davids kamp mot Goliat, og spørsmålet man hele tiden lurer på er om han klarer å overleve i kampen mot netthandel og større butikkjeder. Nå har han faktisk Skottlands største antikvariat med hundre tusen bøker. Shaun forteller om livet i landsbyen, kundene, bøkene, og også om sitt eget liv. En hyggelig og interessant bok, med masse lesetips, men også et tidsbilde på noe som var, og kanskje ikke kommer til å bli.

Liv etter døden

En bok fra et annet forlag, som du gjerne vil trekke frem eller anbefale?

Hvitekrist, men den er nevnt tidligere framsnakkere. Så da velger jeg Even Vaas Jeg tror det er vinden fra Ljå Forlag. Boka er noe så sjelden som en spennende, morsom og lærerik reiseskildring om å prøve å finne liv etter døden. Kan faktisk minne litt om Havboka av Morten Strøksnes om du bytter ut jakten på håkjerringa med jakten på de døde. Jeg satt på kanten av sofaen gjennom hele boka!