Fra Gyldendal til Pilar og Capitana

Ingrid Ryvarden flankert av forlagssjef Sarah Natasha Melbye og forlegger Jonas Forsang

Ingrid Eia Ryvarden går fra Gyldendal for å bli sjefredaktør i Stordalern-selskapet Strawberry Publishing.

Ingrid Eia Ryvarden skal jobbe med norsk og oversatt sakprosa i Strawberry Publishing. Hun skal ha ansvaret for alle utgivelser i Pilar forlag og også bistå Capitana forlags True Crime-utgivelser. Hun tiltrer stillingen 1.mars 2019.

– Jeg har vært gyldendøl siden jeg begynte i bokbransjen som 26-åring, og kommer til å savne både kolleger og den unike Gyldendal-ånden, sier Ryvarden, som har vært 21 år i forlaget. – Heldigvis flytter jeg bare rundt hjørnet, så rent fysisk er det ikke store overgangen. Jeg gleder meg til å jobbe i et forlag som satser knallhardt på vekst, utvikling og kvalitet. Jeg har tro på at vi kan få til noe unikt.

Henrykt forlegger

Forlegger Jonas Forsang i i Strawberry Publishing er henrykt over å ha fått Ryvarden på laget:

Ny jobb: Ingrid Eia Ryvarden

– Jeg har kløpet meg i armen siden Ingrid takket ja på tirsdag. Ingrid har et strategisk blikk og en forståelse for bøker og bokbransjen som er helt eksepsjonell. Det var helt klaff umiddelbart. Vi gleder oss enormt til Ingrid er på plass hos oss, sier han

Også forlagssjefen jubler:

– Ingrid har en litterær CV og teft som er udiskutabel, med henne på laget øker vi ambisjonene ytterligere for vår sakprosasatsing. Ingrid er grundig og jobber tett med sine forfattere og prosjekt, og vi gleder oss til å få henne på plass for å sikre innspurten på bokhøsten 2019, og ikke minst det videre arbeidet med Pilars sakprosaliste for årene fremover, sier forlagssjef Sarah Natasha Melbye.

Lykke til fra gamle kolleger

– Vi vil savne Ingrid, og samtidig forstår vi at hun etter 21 år ønsker å prøve noe nytt. I Gyldendal har vi et stort og godt redaktør-kollegium, der Ingrid har hatt en viktig rolle, sier Sitat Cathrine Sandnes, Gyldendal: – Vi vil savne kompetansen, kunnskapen og humoren hennes, og ønske henne hell og lykke i den nye jobben, sier hun.

Solid cv

Ingrid Eia Ryvarden har 21 års bakgrunn som sakprosaredaktør i Gyldendal. Hun er cand. mag fra Universitetet i Oslo med nordisk idéhistorie og filosofi i fagkretsen. Før hun kom til Gyldendal hadde hun jobbet deltid i Tanum Karl Johan ved siden av studiene.

Hun har vært redaktør for en rekke av Gyldendals største sakprosasuksesser i årene i Gyldendal.

 

(Foto: Strawberry Publishing)