BOK365 runder nytt tusentall

Følger nummer syv tusen, Marit Bolsø Brodersen, velger norske perler som bokpremie.

BOK365 fylte nylig to år. I tillegg utgir vi tradisjonsrike «Bok & Samfunn», samt det nye litteraturmagasinet «Bok». Et bra sted å treffe nye lesere er via sosiale medier. I går passerte vi ytterligere ett tusentall. Det er nå mer enn 7000 som daglig følger oss via Facebook. Tradisjonen tro, gir BOK365 bort en bokpakke til den som runder tallet.

 

Brodersen-Marit-BolsoeMarit Bolsø Brodersen er født i 1982 og kommer fra Ørlandet i Sør-Trøndelag. Hun er utdannet billedkunstner og har gått på Aschehougs forfatterskole. Bolsø Brodersen debuterte som lyriker med samlingen POST-IT i 2013. En ny utgivelse er varslet senere i år. Forlaget skriver at boka dreier seg rundt et stort samtidstema: nett og identitet. Hvem blir vi der inne? Hvem er vi her utenfor? Virtualitet og virkelighet.

Brodersen blir glad da vi melder oss.

– Så fantastisk! Tenk å få velge tre bøker, for en skatt! Det er jo en helt fabelaktig etterjulegave, en slags post-adventskalender.

Bokvalgene kommer spontant, uten lengre betenkningstid.

 

 

Litterær storesøster

Mitt skjønnlitterære ønske må bli Himmelfall av Kari Brænne. Jeg hadde henne som lærer på Aschehoug forfatterskole, og i tillegg til å være en veldig fin forfatter og kunstner er hun også en av de menneskene som alltid får meg til å le høyt og snakke tulleøstlandsk når vi treffes. I hemmelighet tenker jeg på henne som en slags litterær og kunstnerisk storesøster.

brænne-cover

 

Elsker havet

Sakprosabok må bli Havboka av Morten Størksnes. Jeg har lest et par anmeldelser av den og fulgte diskusjonen som gikk i Morgenbladet i etterkant av Brageprisen. Og så elsker jeg havet. Elsker havet! Og med «elsker» mener jeg da det en operasanger mener når hun sier hun elsker stemmebåndet sitt, hvis operasangere sier det, det aner jeg ikke, men jeg er like avhengig av havet tror jeg, som en sanger er av stemmen, eller en dirigent av partituret eller en bonde er av jorda si. Jeg får pustevansker og blir irritabel av for lang tid i innlandet. Så om det skulle bli nødvendig en gang å være langt unna saltluft, skal jeg pakke ned Havboka og ro en tur i den.

havboka

 

Bevingede Inger Elisabeth Hansen

Lyrikk må bli Å resirkulere lengselen, avrenning foregår av Inger Elisabeth Hansen. Fordi jeg liker poesien hennes. Fordi det er så lenge siden sist. Fordi jeg tror det er en viktig diktbok, og fordi hun er konsulent på mine diktmanus, og det er søren ta meg ikke noe slinger i valsen og enkel plankekjøring der i gården. Hun driver ikke med slingrende valser og plankekjøring. Men hun er ærlig, og hun har et litterært gehør som fanger den minste dissonans. Jeg håper jeg blir en like god leser en dag.

hansen-cover

 

Den kommende boka

– Hvordan går det med ny-boka, blir det igjen diktform?

– Og ja – kommende bok er også dikt. Det jeg jobber med nå, utenom siste puss på diktene, har oppført seg som roman mistenkelig lenge, så det blir spennende å se om det fortsetter.

Skriver du på noe for tiden forresten?

 

 

(Foto: Hemal Radia)