BOK365 overtar Bok & samfunn

–Bok & samfunn betyr mye for bokbransjen, sier Trine Stensen.

Bokhandlerforeningen og BOK365 er blitt enige om å overdra Bok & samfunn til BOK365 fra 1. august 2014.

Avtalen vil sikre en fortsatt videreføring av bransjebladet, som de senere år har slitt økonomisk.

 

–Tenker offensivt

–Bok & samfunn betyr mye for bokbransjen. Nå sikrer vi at bladet fortsatt blir utgitt og at kvaliteten ivaretas. BOK365 har på kort tid etablert seg som en viktig kanal med flinke folk, sier Trine Stensen i Bokhandlerforeningen.

 

Trine Stensen

–Bok & samfunn betyr mye for bokbransjen, sier Trine Stensen.

 

–Det er en både tøff og spennende utfordring vi nå går løs på, sier Vebjørn Rogne i BOK365. –Vi tenker offensivt og ønsker å videreutvikle både et godt papirmagasin og et godt nettsted. Og ikke minst ønsker vi å få til et godt samspill mellom disse.

 

Et godt bransjetidsskrift

Dag Nestegard fratrer etter nærmere fire år som daglig leder og redaktør hvor han har gitt bladet et redaksjonelt løft.

–Det har vært et privilegium å få jobbe i fagbladet for bokbransjen, men nå er tiden inne til å gjøre noe annet, sier Nestegard, som ønsker de nye eierne lykke til. –BOK365 er genuint opptatt av litteraturens vilkår, så dette lover bra, sier han.

–Dag og resten av gjengen i Bok & samfunn har hatt en heldig hånd med fornyelsen av bladet det siste året. Få bransjer har kunnet glede seg over et like godt bransjetidsskrift, sier Vebjørn Rogne.

 

135. årgang

Bok & samfunn har en lang historie. Tidsskriftet ble etablert så tidlig som i 1879 under navnet Norsk Bokhandeltidende, og skiftet i 1976 til sitt nåværende navn. Bladets rolle har vært å stimulere til faglig refleksjon og debatt og ha fokus på de kulturpolitiske rammene som omgir bokbransjen.

Bok & samfunn ble skilt ut som eget aksjeselskap i 2010 og har de senere årene utgitt de to bransjebladene Bok & samfunn og Papir og kontor, i tillegg til nettstedet bokogsamfunn.no.