BOK365 øker stadig

Heidi O. Hoel nummer 6000 på Facebook.

Stadig flere leser BOK365. Sist uke rundet vi igjen tusentallet for følgere på Facebook. Tusensnøret ble denne gang brutt av Heidi O. Hoel. Tradisjonen tro, feirer vi dette med en bokgave.

 

 

HeidiIII (1)
Nr. 6000: Heidi O. Hoel

Heidi har nettopp startet studier i litteraturvitenskap ved NTNU i Trondheim. Det er mye å holde orden på og sette seg inn i ved semesterstart, men hun behøver likevel ikke lang betenkningstid før hun har valgene klare. Kriteriene er klare:

– Bøker med viktig tema, temaer som det ligger en utfordring i å lese. Her blir det å finne riktig språk til å behandle temaet med viktig, og det har jeg tiltro til at disse forfatterne kan ha greid.

 

 

maria kjos fonn

Dette har jeg aldri fortalt til noen

Skjønnlitterært velger Hoel seg noveller av Maria Kjos Fonn, debutboken Dette har jeg aldri fortalt til noen (Aschehoug, 2014) fikk strålende mottagelser, og for boken mottok hun Aschehougs debutantstipend. «Maria Kjos Fonn klinker til med rå noveller og svart humor fra en ny generasjon», skrev blant annet Dagens Næringslivs anmelder Susanne Hedemann Hiorth.

 

 

forbrytelsenDen største forbrytelsen

Av nylig sakprosa faller valget på ytterligere en debutant, Marte Michelets Den største forbrytelsen (Gyldendal, 2014). Boken om den norske jødeutryddelsen er en rystende fortelling om et mørkt kapittel i vår historie. Boken fikk Brageprisen 2014 i klassen Sakprosa.

 

 

løyndommar

Der vi gøymer løyndommar

Vi glemmer selvsagt ikke lyrikken. Her plukker Hoel ut Charlotte Riises andre diktsamling Der vi gøymer løyndommar (Gyldendal, 2014) som finstemt kretser rundt noe så alvorlig som spiseforstyrrelser – også denne meget godt mottatt av kritikerkorpset.

 

– Jeg gleder meg til å lese og la meg berøre av disse bøkene, sier Heidi O. Hoel.

 

Flotte valg av bøker – at hun ser fram til å lese disse forstår vi godt.

 

Foto: Privat/BOK365