God morgen, Ark Grünerløkka

- Jeg er blodfan av Game of Thrones, sier Pia Helene Amundsen. George R.R. Martin på signering og Arya Stark bak kassen ville vært perfekt.

I Oslos mest trendy bydel, Grünerløkka, ligger Ark Grünerløkka. Her har den ligget siden 2002, med innlagt femti meters flytt til hjørnet av Olaf Ryes plass i 2012. Her har de massevis av plass, hele to etasjer. Hipsterstemningen fra gata utenfor er også å finne inne i butikken, hvor de har en stor kunstavdeling med fokus på design og kultur.

Det er også dette unge miljøet som preger butikken, og ikke minst en dyktig stab. I denne butikken, som hos så mange andre, er de ansatte blodfans av Game of Thrones, og en perfekt dag på jobben ville være å ha George R.R. Martin på signering og Arya Stark bak kassen – ikke bare ville det bety masse kunder, men også en ny ressurssterk ansatt.

 

Navn: Pia Helene Amundsen, 41 år.

Jobber hos: ARK Grünerløkka

 

Ark Grunerløkka

 

Er det en god morgen?

Som alle andre dager er denne også god!

 

Hvilken er den siste boka du solgte?

Balansekunst av Rohinton Mistry. Vakkert og vondt.

 

Tre egne favoritter akkurat nå:

Vi burde alle være feminister av Chimamanda Ngozi Adichie. Cool og svært aktuell.

Berlin av Torgrim Eggen. Her gir Eggen av seg selv i skildringen av verdensmetropolen Berlin.

Hundrehjerte av Michail Bulgakov. Uhyrlig og besettende.

 

Hvilket spørsmål får du oftest fra kundene i disse dager?

«Når kommer denne boka i pocket?»

 

Hvilken bok har gjort størst inntrykk på deg?

En tid for alt av Knausgård. Dette var den første boka hvor jeg virkelig var lei meg for at den var slutt. Den inneholdt detaljer som gjorde kjempeinntrykk, blant annet at Noa gikk rundt med birøkterkostyme. Jeg så det levende for meg.

 

Hva er det rareste spørsmålet du har fått fra en kunde?

«Har du sovepose fra Frost?»

 

Hvilken litterær skikkelse ville du helst hatt med deg bak disken?

Arya Stark fra Game of Thrones. Hun er full av ressurser, er snarrådig og finner løsninger der det trengs. Det er viktig i en butikk. Hun er innovativ og umulig å knekke, det er egenskaper jeg setter pris på.

 

Hvis du kunne invitere en hvilken som helst forfatter til å signere i bokhandelen din – hvem ville det ha vært?

George R.R. Martin. Da ville hele Norge kommet til ARK Løkka, verdens beste bokbutikk. De ville hatt tusen, millioner spørsmål og han hadde ikke fått sluppet ut før vi hadde fått svar på alt vi lurte på. Jeg er blodfan, og det er mange spørsmål jeg gjerne skulle hatt svar på.