Blir ny skjønnlitterær redaktør i Kagge

Ane Øyen Stensland er ny skjønnlitterær redaktør i Kagge. (Foto: Julie Engvik).

Ane Øien Stensland begynner som redaktør for skjønnlitteratur i Kagge.

Ane Øyen Stensland er utdannet cand. philol med hovedfag i filosofi fra Universitetet i Oslo, med litteratur og medievitenskap i fagkretsen. Hun har jobbet deltid i bokhandel fra hun var 19 år, på Skjeldestad Libris i Sogndal, Beyer Libris i Bergen og Tanum Majorstua i Oslo.

Øyen Stensland hadde sin første forlagsjobb som markedskonsulent i Damm, og har siden 2006 jobbet i Forlaget Oktober. I Forlaget Oktober har hun jobbet med hele Oktobers forfatterstall, både som markedskonsulent, konstituert markedssjef, pocketredaktør og lydbokansvarlig.

Av pressemeldingen kommer det frem at hun har jobbet med flere store forfatternavn i norsk litteratur, som blant andre Anne B. Ragde, Kjersti Annesdatter Skomsvold, Maria Navarro Skaranger, Nina Lykke, Marie Aubert og Karl Ove Knausgård.

Sjefredaktør Vidar Strøm Fallrø er optimistisk på vegne av Kagges skjønnlitteratur.

«Vi er strålende fornøyde med at vår nye skjønnlitterære redaktør er Ane Øien Stensland. Hun besitter unik og allsidig kompetanse få andre har. Med sine 17 år i Oktober Forlag har hun vært med på utviklingen av mange av de mest sentrale norske forfatterskapene. Ane er en svært god og kresen leser, og hennes ambisjoner for litteratur og lesing matcher Kagges som hånd i hanske. Vi gleder oss stort!» sier sjefredaktøren i en melding.