Gausdal og Floer med beste kokebok

I går ble “Beste norske kokebok” delt ut, og årets vinner ble Tom Victor Gausdal og Stian Floer med boka “Grønnsakskokeboka”.

«Hvordan gjøre grønn mat fristende for stadig flere mennesker? Her er fasiten. Med flere enn 400 enkle, lekende og fristende oppskrifter og svært gode bilder åpner Gausdal og Floer opp en ny verden for mange av oss. Grønnsaker er ikke lenger bare tilbehør til kjøtt og fisk, de skinner også når de har hovedrollen på tallerkenen», skrev juryen i sin begrunnelse.

I går ble «Beste norske kokebok» delt ut for ellevte gang. Prisutdelingen fant sted på Norli Eldorado i Oslo, og det var Tom Victor Gausdal og Stian Floer som fikk prisen for Grønnsakskokeboka (Press).

Tom Victor Gausdal og Stian Floer er blant Norges aller fremste kokker og kokebokforfattere, med over 300 000 solgte bøker. I Grønnsakskokeboka har de slått seg sammen for å formidle sine beste oppskrifter om råvarene de selv liker aller best: grønnsaker.

Gausdal har vunnet kokebokpris tidligere, for Husmannskost mottok han Best Cookbook in the World under Gourmand World Cookbook Awards. Stian Floer driver og eier Hitchhiker på mathallen i Oslo, en restaurant som har spesialisert seg på å servere gatemat fra hele verden.

I den avsluttende finalerunden konkurrerte “Grønnsakskokeboka” med følgende utgivelser:

  • Munter mat – Adam og James Price (Kagge)
  • Feinschmecker – et klassisk kjøkken Knut Stene-Johansen, Lars Erik Underthun og Vinay Tangen (Press)
  • Kjartan Skjelde på 20 min  Kjartan Skjelde (Gyldendal)
  • Thai-obsessed. Gatemat fra Bangkok til Oslo – Terje Ommundsen (Gyldendal)

 

(Hovedfoto: Press forlag)