Bekrefter ny sesong av «Wisting»

Sven Nordin som William Wisting (Foto: Stig Jarnes.)

Det blir mer "Wisting" allerede neste år.

Nordic Entertainment Group bekrefter at en ny sesong av den populære krimserien Wisting kommer eksklusivt på strømmetjenesten Viaplay til våren 2021. Sesong to vil være basert på bøkene Illvilje og Nattmannen av krimforfatter Jørn Lier Horst.

– Jeg er takknemlig og ydmyk over tilbakemeldingene vi fikk i første runde, og det er så morsomt at vi endelig kan lage mer Wisting. Alle har lengtet etter å komme i gang igjen, forteller Sven Nordin, som returnerer i rollen som politimannen William Wisting. Mads Ousdal og Thea Green Lundberg er også bekreftet å returnere i neste sesong.

Trygve Allister Diesen fortsetter som regissør og hovedforfatter for alle sesongens åtte episoder. Han har med seg Vegard Steiro Amundsen og Jadranko Mehic som manusforfattere.

Dramatisk start på sesong to

– Det har vært en enorm etterspørsel blant seerne våre både i Norge og resten av Norden, og det er veldig gøy at vi nå har startet innspillingen for en ny sesong med Norges mest etterspurte politimann, forteller innholdssjef i Nordic Entertainment Group (NENT Group), Filippa Wallestam.

Første halvdel av sesongen, som er basert på boken Illvilje (2019), starter dramatisk etter at en dømt seriemorder rømmer fra Wistings varetekt. Wisting må dermed ta opp jakten før han rekker å drepe igjen. Samme sak faller i datteren Lines søkelys etter hun blir vitne til flukten.

Sesongens siste fire episoder, basert på Horsts bok Nattmannen (2009), innleder dramatikken med en kvinnes hode på et spyd midt i Larvik sentrum. Identiteten til kvinnen er ukjent, og William Wisting må bryne seg på den mest groteske saken i hans karriere.

Internasjonal suksess

Jørn Lier Horsts bøker om William Wisting har solgt over én million eksemplarer i Norge og blitt utgitt i mer enn 25 land. Viaplay-serien slo nordiske rekorder da første sesong kom på strømmetjenesten i våren 2019, og har i senere tid blitt solgt til en rekke land, deriblant USA, Australia, Spania, Nederland og Canada. Det britiske kringkastingsselskapet BBC viste Viaplay-serien i Storbritannia.

Første episode av serien ble i januar i år nominert til «krimsjangerens Oscar» for årets beste TV-manus til Edgar-prisen.

Serien produseres av produksjonsselskapet Cinenord og produsent Silje Hopland Eik i samarbeid med tyske ARD Degeto. Trygve Allister Diesen har på nytt fått tillit som manusforfatter og regissør.