Beevor til Norge i helga

SUPERSTJERNE: Antony Beevor Til Trondheim og Oslo. (Foto: John Carey)

Kommer til Trondheim og den sjuende sakprosafestivalen i Oslo.

Kilt inn mellom nobelutdelingen og hele bokbransjens avreise til Frankfurt, er det nok en godbit som bys oss. Sakprosafestivalen har økt sine besøk hvert år, det var 2500 i fjor, og venter enda litt flere i år. Lørdag er det 21 arrangementer på Litteraturhuset i Oslo, de fleste er gratisarrangementer.

Antony Beevor største internasjonale navnet. Har har solgt åtte millioner bøker på verdensbasis. Briten skal foredrag om sitt for forfatterskap og samtale med Mari Jonassen om sin arbeidsmetode og arrangementet er nesten fullt allerede. I kveld er han også på litteraturhuset i Trondheim.

Danske Carsten Jensen starter med festivalforedraget og festivalens tema som er KRISE og programmet skal belyse kriser i både laksenæring, oljenæring, for unge voksne med minoritetsbakgrunn, livskriser, kjærlighetskrirser med Sissel Gran og Peder Kjøs og mange flere.

Svenske Thomas Erikson, han med Omgitt av idioter, Omgitt av psykopater og Omgitt av dårlige sjefer, er kontroversiell. Han har fått så slipset fyker av et par norske anmeldere i det siste. I helgen slipper han selv til og etterpå blir han vurdert av den fryktede og verbalt sterke Kritisk kvartett.

Her kan du se program over alle arrangementene på Litteraturhuset lørdag.