Barnebokpodcast jubilerer

Arne Svingen (Foto: Vibeke Røgler)

Podcasten «Svingens barnebokverden» er Norges eneste programserie som handler utelukkende om barne- og ungdomslitteratur. Nå runder den 50 episoder.

– Det har vært en stor glede å få muligheten til å gå inn i så mange spennende forfatterskap. Alle gjestene har med stor entusiasme delt erfaringer og fortalt åpent om skriving, litteratur og egne liv. Det er for tiden utrolig mye spennende som rører seg i norsk barne- og ungdomslitteratur som dessverre uhyre sjelden får plass i annen media. Derfor er det et privilegium å kunne dele disse historiene med en stadig økende lytterskare, sier Arne Svingen.

Ikke bare kan podcasten «Svingens Barnebokverden» i disse dager feire hele 50 episoder, men også fem årsjubileum. Podcasten så nemlig dagens lys i 2016.

Løpet av de siste fem årene har Svingen dybdeintervjuet 100 andre forfattere og illustratører. De aller fleste episodene er innspilt i studio i Oslo, men en del av programmene er også innspilt live på litteraturfestivaler rundt om i landet og en av episodene er til og med laget hjemme hos Rune Belsvik i Kristiansand.

Arvola og Johansen i jubileumsepisoden

– Ambisjonen er å fortsette så lenge jeg har overskudd og det er interessante forfattere og illustratører å snakke med. At det nettopp er mange å ta av, forteller noe om bredden i norsk barne- og ungdomslitteratur. Det kan jo tillegges at jeg ikke har debutanter som gjester, rett og slett fordi jeg må ha et forfatterskap med i hvert fall noen bøker å dykke ned i. Og det har etter hvert blitt mange med en interessant bibliografi, sier Svingen.

Da episode 50 ble spilt inn: Ingeborg Arvola, Arne Svingen og Eldrid Johansen.

I jubileumsepisoden er forfatterne Ingeborg Arvola og Eldrid Johansen gjester. Her snakker Ingeborg om skriveentusiasme, fattigdom og livet med en firbeint Bond-skurk. Eldrid prater om hieroglyfer, musikaler og metoo i bokform. Og ikke minst viktigheten av å utfordre seg selv i voksen alder – for eksempel på skateboard.