Bakkeid signerer trippel

Foto: Harriet M. Olsen

Heine Bakkeid signerer avtale om tre bøker med Aschehoug, trass i andre fristelser.

I stormkastene rundt Petter Stordalens inntog i bokbransjen og tilhørende debatt om forfatterfiske, har det knyttet seg spenning til enkelte forfatteres videre veivalg. I kjølvannet av Tom Egeland og Tom Kristensens exit fra Aschehoug til Capitana, har det ikke minst vært spekulert rundt den kritikerroste duoen Ingar Johnsrud og Heine Bakkeid.

Vanskelig å takke nei

Ingar Johnsrud proklamerte klart og tydelig at han allerede hadde Norges beste forlag i ryggen og valgte å bli. Nå er det klart at også Bakkeid velger å bli: Han har nå signert avtale om tre nye Thorkild Aske-bøker med Aschehoug, en innrømmer at det lå andre fristende tilbud på bordet:

– Capitana har samlet et forbanna sterkt og ambisiøst team til å jobbe tett med forfatterne sine. Det er en god oppskrift, synes jeg, og et prosjekt det var vanskelig å takke nei til. Likevel gjorde jeg det, sier Heine Bakkeid til BOK365.

Den nye Nesbø?

Hans bok av året, Møt meg i paradis, fikk terningkast 6 og Bakkeid ble utropt til den nye Nesbø av VG.

– Jeg satser på at bok nummer tre i Thorkild Aske-serien kommer ut til høsten 2019, og er snart ferdig med første gjennomskriving. Foreløpig tittel er Sorgvarsleren, røper Heine Bakkeid.

 

(Foto: Harriet M. Olsen / Aschehoug)