Bakkeid bytter forlag

Heine Bakkeid (Foto: Harriet M. Olsen)

Den tidligere Riverton-vinneren går fra Aschehoug til Kagge.

– Jeg gleder meg veldig til å samarbeide med Heine igjen. Vi forstår hverandre godt og har felles mål. Jeg har vært stor fan av ham siden vi første gang jobbet sammen, da vi lanserte «Vampyrjegeren», i 2010 – som selv om det var en barnebok skremte livskiten av meg, sier Vidar Strøm Fallrø, sjefredaktør for skjønnlitteratur i Kagge Forlag.

Forlaget har store krimambisjoner, og nå har de hanket inn fjorårets Riverton-vinner.

– Jeg er fremdeles ny i sjangeren

– Jeg har utgitt fem krimbøker på Aschehoug siden debuten i 2016, dette har resultert i to Riverton nominasjoner, der en ble kåret til årets beste krimbok i 2021, bøkene er oversatt til 18 språk, og jeg har et busslass med gode anmeldelser fra rundtomkring i verden, fra land som Sør-Afrika, India, England, Tyskland, Frankrike og Australia. Det morer meg uendelig mye å kunne si dette, men jeg er altså likevel rimelig ny i sjangeren, sier Heine Bakkeid, og fortsetter:

– Fem bøker er ingenting. Jeg føler at det viktig å pushe seg selv, tørre å ta vanskelige valg og sortere mellom de mulighetene en har, spesielt når en er så heldig at disse mulighetene dukker opp. Jeg har jobbet med Vidar Strøm Fallrø helt siden jeg skrev ungdomsbøker i Aschehoug og han kjenner meg som forfatter veldig godt. Vidar er en av disse unike en personene som ånder litteratur 24/7, derfor håper jeg at han og teamet i Kagge vil hjelpe meg å fortsatt utvikle meg videre som krimforfatter.

«En norsk Stephen King»

Heine Bakkeid debuterte i 2005 med sci-fi-ungdomsromanen Bobejim – spesialagenten. I 2016 utkom hans første krimroman, Jeg skal savne deg i morgen. I 2022 ble han tildelt Rivertonprisen for St. Avenger.

– Jeg mener Heine har noe helt unikt innen norsk krim, en helt egen posisjon og stemme. Det er noe med det mørke, mystiske og fascinerende i universene han skaper, iblandet realisme og helstøpte karakterer. En dansk anmelder har kalt ham en norsk Stephen King, selv tar jeg meg i å tenke på noen av John Ajvide Lindqvists romaner. Heine har et skyhøyt potensiale, jeg er overbevist om at vi har mange strålende bøker i vente, sier Fallrø.