– Både ubehagelig og vakkert

DAGENS FRAMSNAKKER: Johanne Jomisko de Figueiredo

FRAMSNAKKING: Det er historien om en svært driftig dame som fremkaller slike følelser hos Johanne Jomisko de Figueiredo.

Vi ruller videre med vår Framsnakker-spalte, hvor vi utfordrer en rekke forlagsfolk til A) å løfte frem en bok fra eget forlag (og kun én) som ikke har fått den oppmerksomheten den fortjener, og B) å velge en bok fra et konkurrerende forlag. I dag Johanne Jomisko de Figueiredo, markedsansvarlig i Gyldendal Litteratur.

Skapte reaksjoner

Fra egen forlagshylle velger hun Den store familien av Camille Kouchner.

– Denne kom på norsk tidlig høst, en debutroman basert på virkelige hendelser som skapte sterke reaksjoner da den kom ut i Frankrike. Mange har sikkert lest Samtykket av Vanessa Springora. Les denne også! Den er en oppslukende og vond bok om omsorgssvikt, overgrep, skam og skyldfølelse. Også er det i tillegg en utrolig fascinerende oppvekstskildring, om å vokse opp i en helt spesiell familie, på godt og vondt. Veldig fint oversatt av Thomas Lundbo!

Grusom og fascinerende

Fra et annet forlags hylle velger hun Bokhandlerpris-nominerte Mine menn av Victoria Kielland (No Comprendo Press), en bok også andre framsnakkere har trukket frem.

– Jeg leste denne på hyttetur i sommer, og ble veldig begeistret. Historien om den virkelige Belle Gunness er grusom og fascinerende, jeg googlet og leste meg opp etter endt lesning. Og Victoria Kielland skriver så godt og særegent. Det er både ubehagelig og vakkert. En helt spesiell roman.