Avblåser «drap» på Stephen King

Foto: Shane Leonard

For snaue to uker siden varslet James Patterson at han skulle komme med romanen "The Murder of Stephen King" i november. Nå trekker han i brekket.

Jeg håper han kommer til å like den, sa James Patterson, da han nylig offentliggjorde sine nye romanplaner, med Stephen King (bildet over) i en mindre trivelig rolle.

«Stephen King opplever et mareritt. En stalker gjenskaper uhyggen fra romanene hans. Og han vil ikke stoppe før han har drept spenningens mester – så sant ikke King «puts him out of his Misery (henspiller på en av Kings mest kjente romaner) first». Omtrent slik beskrev James Patterson sin nye bok The Murder of Stephen King, ifølge The Guardian. James Patterson understreket at Stephen King selv ikke har noe å gjøre med tilblivelsen av denne romanen.

 

Flest nummer 1

James Patterson har i en årrekke vært en av USAs mestselgende forfattere og han har solgt nærmere 300 millioner bøker verden rundt. I følge Guinness har han også rekorden for flest New York Times nummer 1-bestselgere – 57 i tallet.

 

JamesPatterson

FORFERDELIG? James Patterson.

 

James Patterson har beskrevet seg som en stor fan av Stephen King – en beundring som slett ikke er gjensidig. King har tidligere omtalt Patterson som «en forferdelig forfatter». Hvorvidt det er Kings lite flatterende karakteristikk som ga ideen til romanen, skal være uvisst.

 

«Pleier» forfatter-idol

Stephen King selv har vært flink til å koke sammen noen forvirrede forfatter-fans – blant annet i romanen Misery, som Patterson henspilte til i sin «innsalgstekst». Noen vil også huske filmversjonen (1990) hvor Katy Bates er fabelaktig i rollen som Annie Wilkes, som får sitt forfatteridol Paul Sheldon (James Caan) i hus etter en bilulykke. Annie vil ikke at forfatteren skal forlate henne, så pleien hun gir ham er av den heller marerittaktige sorten.

 

misery

FORFATTERPLEIE: Når nøden er størst, er hjemmehjelpen nærmest. (Fra Misery)

 

Sinnsforvirrede fans

Nå viser det seg at Stephen King og familien har måttet slite med en solid dose sinnsforvirrede King-fans opp gjennom årene også i virkelighetens verden. Det har fått Patterson til å gå i tenkeboksen, og nå kommer meldingen om at bokplanene blir kansellert:

– Jeg ønsker ikke å påføre Stephen King og familien ubehag. Av respekt for dem har jeg bestemt meg for å droppe prosjektet.

Men hva hvis utgangspunktet hadde vært omvendt?

– Hvis King hadde skrevet Mordet på James Patterson ville jeg definitivt lest den, sier Patterson til Associated Press.