Eivind Hellstrøm og Anita Rennan er tildelt Årets beste kokebok.
– Gjennomgangstonen er å lage maten vi selv liker og slik at folk kan lage det selv, enkle grep, få ingredienser og korte tilberedningstider, selv om det kan ta noen timer å lage en buljong, så er det enkelt, sier Hellstrøm til Apéritif og fortsetter:
– At dette er den kokeboken jeg er mest fornøyd med, handler om tilgjengelighet. Mat i hverdagen skal ikke være perfeksjonistisk, men smake godt og være lett å lage.
Kåringen av årets beste kokebok arrangeres av Apéritif, Norges største nettsted for mat og drikke i samarbeid med bokhandelkjeden Norli.
«En nyforelsket Hellstrøm snobber ned, og serverer enkel og svært velsmakende, men også kreative retter som alle kan greie å lage hjemme hos seg selv. Den velkjente kokken formidler sin brede kunnskap på pedagogisk vis, slik at vi føler at det er noe nytt å lære på hver eneste side», mener juryen som har kåret Hellstrøms hemmeligheter til beste norske kokebok.
Nå blir boka trykket i sitt femte opplag, og er dermed oppe i 25 000 eksemplarer.
Måltider fra Instagram
Eivind Hellstrøm og Anita Rennan har nå 118 000 matglade følgere på instagramkontoen @hellstroms_verden, hvor paret deler matlagningsvideoer og gode tips fra sitt eget kjøkken.
– Hellstrøms hemmeligheter er blant annet til alle som har spurt etter oppskrifter på rettene vi lager på Instagram. I boka deler jeg mine beste hemmeligheter og favorittoppskrifter, og alt er forklart på en enkel og lett forståelig måte. I tillegg har Anita tatt fantastiske matbilder, sier Hellstrøm.
Han forteller at oppskriftene er laget med øyeblikkets inspirasjon.
– Det handler om å bruke oppskriftene som akkurat det, inspirasjon. Hva vi gjorde i går er ikke det samme som det vi gjør i morgen, mener Hellstrøm.