Ansatt i VG forlag

Cathrine Almaas (foto: Beathe Schieldrop / VG)

Cathrine Almaas er første ansatt i VGs nyoppstartede forlag.

Det var 23. mars i fjor at VG lanserte at de skulle starte forlag. Cathrine Almaas er nå forlagets første ansatt.

Almaas har lang erfaring fra bokbransjen både på salgssiden og forlagssiden og beskrives som handlekraftig, strategisk og positiv. Nå blir hun leder for innovasjon, salg og innhold i VG forlag, skriver forlaget i en pressemelding.

Engasjert

– Cathrine overbeviste oss med sitt engasjement og sin tydelige forståelse for det forlaget vi ønsker å bygge. Vi er trygge på at vi i henne har funnet en person som vil løfte forlaget sammen med alle i VG og Max Social, sier Audun Solberg, direktør avissalg og redaktør print i VG.

VGTVs heleide managementselskap Max Social eier VG forlag sammen med VG. Forlaget har så langt gitt ut Linnèa Myhres Gi meg alle detaljene og Bernt Hulskers Sportsquiz.

– Når vi nå skal jobbe videre med å realisere alle de planene vi har, trenger vi en person som forstår hvilke muligheter det å drive et forlag i VG gir, en som er villig til å tenke nytt og som behersker alle de ulike arbeidsoppgavene som følger med det å være ansatt nummer 1 i forlaget. I en uvanlig sterk gruppe søkere, pekte Cathrine seg ut, sier daglig leder i Max Social, Marte Schei.

Almaas begynner i VG forlag 1. februar.