Amazon jakter svensk domene

En 57 år gammel svensk kvinne sitter på den siste puslespillbiten til Amazons svenske bokeventyr: Domenenavnet amazon.se.

Jeff Bezos (bildet) og Amazon skal nå ha alt papirarbeid i orden i forhold til sin svenske satsing, melder Internetworld. Men de mangler det svenske domenet.

Nå har Amazon alle avtaler på plass med selskapet Bokrondellen. Avtalen innebærer at Amazon nå kan benytte seg av all artikkelinformasjon og vitale data om bøker utgitt i Sverige. Forhandlingene skal ha pågått i halvannet år.

 

Manglende puslespillbit

– De har rett ti å benytte seg av hele den svenske katalogen, på alle Amazon-siter, sier administrerende direktør Christer Perslöv i Bokrondellen til fagbladet Svensk Bokhandel.

Men en bit i puslespillet mangler fremdeles, i følge Internetworld: Amazon.se er opptatt. Domenenavnet eies fra flere år tilbake av firmaet Amazon AB, et mindre reklamebyrå med kontor på Östermalm i Stockholm. Byrået beskjeftiger seg i hovedsak med grafisk formgivning.

 

Har takket nei

Amazon skal ved flere anledninger har tilbudt penger for å kjøpe løs domenet. Reklamebyrå-eierne skal så langt ha takket nei til tilbudene. Reklamebyrået ble startet i 1988 og omenet Amazon.se ble registrert i 1997, samme år som Amazon.com ble notert på Nasdaq-børsen.

Internetworld har vært i kontaktet med selskapets eier og eneste ansatte, en 57 år gammel kvinnelig formgiver, men hun vil ikke stile opp på intervju.

 

(Foto: Wikimedia)