Allerede passert én million

Deichman Bjørvika (Foto: Deichman)

Denne uken passerte Deichman èn million besøkende så langt i år.

Mandag 13. mars passerte Deichman èn million besøkende hitill i 2023. Deichman opplever nå rekordtall og har hatt en formidabel vekst i antall besøk ved bibliotekene så langt i år. Det er 29 prosent flere som har besøkt bibliotekene så langt i år enn ved samme tid i fjor. I tillegg vil stadig flere låne bøker og vi har hatt en vekst på 7 prosent så langt i år sammenlignet med samme tid i fjor.

Byråd for kultur, idrett og frivillighet, Omar Samy Gamal, er fornøyd med økningen:

– Jeg blir så stolt av å se besøkstallet skyte i været. De siste årene har Deichman gjort en fantastisk jobb med å utvikle seg som møteplass, et sted der ulike folk føler seg velkomne, og man kan komme som man er. Biblioteket har en mer mangfoldig brukergruppe enn alle andre kulturtilbud, så å satse på bibliotek bidrar også til mindre forskjeller mellom folk. Èn million besøkende allerede er helt fantastisk, og mer skal det bli når vi fortsetter å satse stort på bibliotek framover.

Deichman Bjørvika drar lasset

Det er det nye hovedbiblioteket Deichman Bjørvika som bidrar til den store veksten, mens veksten i besøkene til lokalbibliotekene har ligget noe under 2019 nivå.

I 2022 hadde Deichman sitt første år med tilnærmet ordinær drift etter pandemien, som hadde mange smittevernrestriksjoner. Deichman meldte også om 50 000 nye lånere i 2022. Dette tilsvarer en vekst på 94 prosent sammenlignet med 2019 og 15 prosent sammenlignet med 2021.

Papirbøker utgjør mesteparten av utlånet med 82 prosent. Men det er en betydelig vekst i utlånet av tegneserier og digitale medier de siste årene.