Aller forlag legges ned

Vigmostad & Bjørke overtar rettighetene til flere av bøkene.

Aller forlag, som har eksistert i syv år, legges ned, og rettighetene til flere bøker overdras til Vigmostad & Bjørke.

Årsaken er, ifølge konserndirektør Ingrid Skogrand, sviktende resultater.

Konserndirektør Kvinne/Tema i Aller, Ingrid Skogrand

– Vi har ikke oppnådd de resultatene vi trenger og ønsker. Vi har solgt veldig mange bøker gjennom Bladcentralen, og der har det kommet flere nye aktører til. Vi har også hatt noen titler i bokhandel som ikke har solgt etter forventningene, sier Ingrid Skogrand til BOK365.

 

Kvinneprofil – og Morgan Kane

Aller Forlag har hatt en viss kvinneprofil, men i tillegg hatt rettighetene til hele serien om Morgan Kane, som forlaget har gitt ut i nye utgaver. Aller forlag har også gitt ut mye faglitteratur med fokus på mat, hobby, håndarbeid osv. I tillegg til oversatt skjønnlitteratur og serieromaner.

Morgan Kane var hans navn. Serien var en suksess for Aller forlag.

– Og så hadde vi Petter Stordalen-biografien i 2015, som var en kjempesuksess med 65.000 i samlet opplag, sier Skogrand.

– Aller Forlag har vært en spennende del av konsernet, og det er trist å måtte avvikle, sier Ingrid Skogrand, som likevel er glad for at mange av rettighetene de sitter på får et nytt hjem hos et stort forlag som Vigmostad & Bjørke.

Aller Forlag har hatt fire medarbeidere. Noen av dem slutter i Aller Media, mens andre går inn i nye roller i konsernet.

 

– Ingen stor transaksjon

Forlegger Arno Vigmostad i Vigmostad & Bjørke sier til BOK365 at det ikke er noen stor økonomisk transaksjon som finner sted når de nå overtar rettighetene til en del bøker fra Aller.

Arno Vigmostad Foto: Atle Nielsen

– Det er stort sett oversatte bøker det er snakk om, men ett stort unntak: Morgan Kane. Det blir svært spesielt å være forlegger for bøkene om min store westernhelt fra ungdommen, sier Arno Vigmostad, som også har en statue av Morgan Kane på skrivebordet sitt i VB.

– Betyr det at det vil komme flere Morgan Kane-utgivelser i VB-regi?

– Det er for tidlig å si. Det er jo en avgjørelse vi i så fall må ta sammen med forfatterens arvinger. Og det skjer nok ikke noe der med det første, sier Arno Vigmostad.