– Alle som har en kropp bør lese denne

DISSE ANBEFALER JEG: Butikksjef ved Ark Amfi Borg, Cecilie Rønning, anbefaler helsebøker, hagebøker, krimbøker og kokebøker - for å nevne noe.

Det er selvhjelp- og hobbybøkene som topper bestselgerlistene i disse dager, og skal vi tro dagens bokhandler, er de godt hjulpet inn på topplistene av de som står i frontlinjen i norsk bokbransje. Butikksjef ved Ark Amfi Borg, Cecilie Rønning, anbefaler nemlig gjerne gjørebøker til sine kunder.

 – Hvilke bøker anbefaler du akkurat nå?

– I disse dager anbefaler jeg Glukoserevolusjonen av Jessie Inchauspé. Alle som har en kropp bør lese denne! Og også Pengeboka til Beate Engelschiøn og Jenny Lund. I disse tider er det kjekt med folkelige råd på hvordan håndtere sine penger!

– Hvilken bok gleder du deg mest til denne våren?

– Jeg gleder meg til å kaste meg over Stefan Ahnem sin nyeste, En helt annen historie. Jeg har nettopp pukket ut Hvorfor gikk jeg ikke av Sanna Sarromaa av esker i butikken, og den virker lovende. Pluss de friske og inspirerende hagebøkene Hagelykke og Spiselig hage.

– Hvilken bok er den beste du har lest det siste året?

– Den beste boken? Det er vanskelig, for det er så uendelig mange å velge mellom! Blant favorittene mine fra det siste året er kokeboken Litt av alt. Jeg følger dessuten forfatteren på Instagram, og hun har vært til god hjelp med å finne gode spisesteder i blant annet Barcelona.