Starter bokpod

STARTER POD: Yohan Shanmugaratnam, Zeshan Shakar, Maria Navarro Skaranger (Foto: Manifest Media/Matthis Kleeb)

Zeshan Shakar trengte noen å snakke med om bøkene han har lest. Nå starter han bokklubb i podkastformat, sammen med kollegaene Yohan Shanmugaratnam og Maria Navarro Skaranger.

– Mange av de jeg omgås leser ikke bøker. Jeg sitter med masse tanker og følelser fra bøker jeg har lest og så har jeg ingen å snakke med. Derfor ser jeg veldig fram til å få denne bokklubben i gang, forteller Zeshan Shakar.

Dette blir forfatternes egen bokklubb, der lesere og lyttere inviteres med inn.

Den nye digitale plattformen Manifest Media er fra før mest kjent for den politiske podkasten Mímir&Marsdal og satireshowet 5080 Nyhetskontrollen med Mia Hundvin.

STARTER POD: Yohan Shanmugaratnam, Zeshan Shakar, Maria Navarro Skaranger (Foto: Manifest Media/Matthis Kleeb)

Litteraturpodkasten med arbeidstittel «Bokklubben» får premiere i løpet av mars.

– Vi er ganske stolte av at disse tre knallsterke forfatterne starter bokklubb hos oss, kommenterer Manifest Medias redaktør Magnus Marsdal, som legger til:

– Litteraturen fortjener en samtale som handler mer om mennesker og mindre om salgstall. Og kanskje litt mindre om kulturmiddelklassens indre liv.

Tre sterke forfatternavn

Maria Navarro Skaranger (f. 1994) vokste opp på Romsås og suksessdebuterte i 2015 med romanen Alle utlendinger har lukka gardiner – som ble filmatisert i 2020. Bok om sorg (Fortellingen om Nils i skogen) (2018) ble hedret med Osloprisen og EUs litteraturpris, mens romanen Emily forever ble nominert til Bokhandlerprisen, Ungdommens kritikerpris, Kritikerprisen og Bibliotekets litteraturpris.

Yohan Shanmugaratnam (f.1979) vokste opp i Japan og på Ås. Hans første bok Vi puster fortsatt kom ut på Forlaget Manifest i 2020. For Bruddet: Byen som ville ha Brexit (2021) ble han hedret med Bokhandelens sakprosapris. Hans nyeste utgivelse er Hjertet i to – seks måneder med Karpe. Shanmugaratnam er også journalist i Klassekampen.

Zeshan Shakar (f. 1982 i Oslo) er en prisbelønt og bestselgende forfatter som vokste opp på Stovner. For sin første roman, Tante Ulrikkes vei (2017), ble han tildelt Tarjei Vesaas’ debutantpris. Hans andre roman, Gul bok, utkom i 2020, da forfatteren mottok Oslo bys kunstnerpris. I november vant Shakar Bohandlerprisen for sin nyeste roman, De kaller meg ulven.