Youtube-stjerner gir seg

Dennis Vareide avslører i ny bok at det nå er slutt for Norges største Youtube-kanal, "Prebz og Dennis".

– Vi har fått til absolutt alt vi noen gang kunne ha drømt om, og enda mer. Prebz og Dennis har fått til alt vi kunne få til. Vi har nådd vårt potensial, og vår storhetstid er over. Vi gir oss på topp og som veldig gode venner, forteller Dennis Vareide.

Kongen av gutterommet (Aschehoug) er historien om en 27 år gammel dataspillende gutt fra Telemark. Dennis Vareide er Norges største Youtube-stjerne. Videoene hans har til sammen over en halv milliard visninger, og siden 2014 har han og kameraten Preben Fjell stått bak Prebz og Dennis, den største Youtube-kanalen i Norge.

Dennis Vareide har blant annet laget den offisielle traileren for et av verdens mest populære dataspill, Minecraft.

Kongen av gutterommet forteller han om hvordan det er å være VIP-gjest på Minecon i Paris, å bli en turistattraksjon i Bamle for bilferierende familier, vennskapet med Prebz, bruddet med Noobwork, Farmen kjendis, sitt engasjement for Kreftforeningen og om hvorfor han fremdeles ikke har råd til egen leilighet.

Boken gir et sjeldent innblikk i Youtube-bransjen, penger, reklameinntekter og tapte muligheter. Dette er også historien om to av de mest populære aktivitetene til dagens ungdom – dataspill og Youtube.

Boken lanseres 18. januar.

 

(Foto Vareide: Aschehoug forlag)