Volden fikk Bokhandler-stipend

Ingrid Ovedie Volden mottok i går Bokhandelens barne- og ungdomsbokstipend.

– Ingrid Ovedie Volden skriver for våre viktigste lesere. Sterke og godt fortalte historier viser at hun tar leserne sine på alvor, sier Trine Stensen, direktør i Bokhandlerforeningen.

Ingrid Ovedie Volden ble i går tildelt Bokhandelens barne- og ungdomsbokstipend under Litteraturfestivalen på Lillehammer.

Stipendet er et samarbeid mellom Bokhandlerforeningen og NBU. Det er NBUs litterære råd som beslutter hvem som får stipendet, som er finansiert av Bokhandlerforeningens medlemmer. Stipendet er på 40.000 kroner.

Kunsten å komponere en melodi

Ingrid Ovedie Volden (f. 1981) debuterte som barnebokforfatter i 2016 med romanen Alt som teller. Hennes andre roman Hjertet er en knyttneve kom høsten 2016. Volden er utdannet statsviter, og har i en årrekke vært musikkspaltist og anmelder i blant annet Klassekampen og Morgenbladet.

I begrunnelsen fra Norske Barne- og ungdomsbokforfatteres (NBUs) litterære råd heter det:

– Forfattaren har ein god penn, er språkleg sterk, men det er først og fremst kunsten å komponere ein enkel melodi ut av eit komplekst nettverk av trådar som gjer bøkene til slike fine lesaropplevingar. Bøkene Alt som teller og Hjertet er en knyttneve er lette å lese, kloke og inspirerande. Vi har stor tru på at forfattaren vil halde fram med å skrive gode og underhaldande bøker for barn og unge.

 

(Hovedfoto: Oddbjørn Steffensen)