Vinner de ARKs barnebokpris?

MED EVENTYRLIG SUSESS: Lisa Aisato og Maja Lunde. (Foto: Sturlason / Kagge)

Ti tusen barn skal kåre årets beste barnebok, og blant de nominerte er Maja Lunde og Lisa Aisatos «Snøsøsteren».

– Prisen henger høyt blant landets barnebokforfattere. Det er en spennende miks av nominerte titler i år, og vi ønsker de nominerte lykke til, sier Maria Granli-Brekke, kategorisjef for barne- og ungdomsbøker i ARK, når kåringen nå sparkes i gang.

Denne høsten skal nok en gang ti tusen barn kåre årets beste barnebok. Her er det barna selv som bestemmer hvilken bok som er årets beste av de fem nominerte bøkene. Bøkene blir lest fra september til november av barn fra 5-7 klassetrinn. Til slutt avgir barna sin stemme, og en vinner kåres. Nytt av året er at barn også har vært med i nominasjonsprosessen.

De nominerte er…

 

Nordlys av Malin Falch (Egmont Kids Media).

«Sonja får en natt besøk av en fremmed gutt, som likevel virker merkelig kjent. Han er fra den andre verdenen, og han tar henne med dit. De reiser på nordlyset og kommer til et Norge som ikke er likt noe vi ser til daglig, men som likevel finnes i alle som har sett nettopp nordlyset.»

 

Vi skulle vært løver av Line Baugstø (Aschehoug).

«En ny jente i klassen! Malin er spent.  Kanskje er hun en superjente som kan hamle opp med Sarah og de andre som bestemmer i klassen? Men da den nye jenta begynner, er hun svært sjenert. Malin forsøker å bli kjent med henne, men Leona er ikke enkel å komme inn på. Det viser seg at hun skjuler en hemmelighet. Leona er født i feil kropp! Er Malin modig nok til å forsvare den som er utstøtt av alle de andre?»

 

Nørd av Mina Lystad (Aschehoug)

«Marie er klønete, og skulle ønske hun var like pen og kul som Heddy i klassen. En dag bestemmer læreren at alle må prøve å skape et internettfenomen. Marie legger ut videoer av hvor klønete hun er, og gjør plutselig stor sukess. Alle ler av henne, men på en annen måte enn før – Marie har blitt populær. Men er det verdt det?»

 

En himmel full av skyer av Arne Svingen (Gyldendal)

«Hva gjør man egentlig når man har vært hos legen og fått verdens verste beskjed? Jo, Henrik bestemmer seg for å redde verden. Og han har det travelt! Men hvordan redder man miljøet på kloden? Henrik setter i gang den største og villeste redningsaksjonen noensinne.»

 

Snøsøsteren av Maja Lunde og Lisa Aisato (Kagge)

«Det er snart julaften, som også er dagen Julian blir 11 år. Vanligvis er det årets beste dag, men i år er ingenting som det pleier. Julian og familien bærer på en stor sorg etter at storesøsteren Juni døde og Julian tenker at jula rett og slett er avlyst. Så møter Julian den livsglade juleelskeren Hedvig og han begynner å tro det kan bli jul likevel. Men det er noe mystisk med Hedvig.»

 

ARKs barnebokpris deles ut den siste uken i november på Gyldendalhuset i Oslo. Vinneren mottar 25 000 kr, et litografi og selvsagt store mengder heder og ære.