– Vil skrive om kreften

For Henning Mankell startet 2014 med alvorlig kreftdiagnose. Nå vil han dele sine tanker med leserne.

Noen dager jnn i 2014 reiste Henning Mankell til ortoped i Stockholm, på grunn av nakkeproblemer. Dagen etter returnerte han til Göteborg med en alvorlig kreftdiagnose. Mankell forteller at han knapt husker noe fra hjemreisen, bortsett fra takknemligheten for at hans kone, Eva Bergman, var med.

 

«Fra livets perspektiv»

Mankell fikk påvist en svulst i nakken og i den ene lungen, i tillegg til at det var antydning til spredning også andre steder i kroppen.

Nå ønsker han å skrive om dette i Göteborgs-Posten, men understreker at det kommer til å være fra livets perspektiv og ikke dødens. «Angsten min er stor, men stort sett holder jeg den under kontroll,» forteller han i avisen.

 

Wallander i over 100 land

Henning Mankell er en av Nordens mest leste forfattere gjennom tidene, mest kjent for siden kriminalromaner med Kurt Wallander – som har utkommet i over 100 land. Bøkene hans, som er solgt i over 30 millioner eksemplarer, er oversatt til mer enn 40 språk. Det er Gyldendal som er Mankells forlag i Norge. Forlaget har gitt ut 25 bøker av dem produktive 65-åringen, sist kriminalromanen Hånden i 2013. Mankell har vekslet på å bo i Sverige og Mosambik.

 

 

(Foto: Gyldendal Norsk Forlag)