Topper Boklista: – Vi er forferdelig stolte av boka

Maren og Jørgen Rørvik (Foto: Stineogjarlen)

«Hele Norges hundetrenere» Maren og Jørgen Rørvik går rett inn på førsteplass på generell-Boklista. – Dødskult, sier de selv.

– Det er jo helt utrolig rått. Dødskult. Vi er forferdelig stolte av den boka, sier Jørgen Rørvik når han får høre nyheten om at boken Best sammen (Aschehoug) går rett inn på førsteplass på Boklista for generell litteratur (se listen lenger ned i saken).

Hundetreningsboken er skrevet sammen med kona Maren Rørvik, og de to er virkelig også best sammen, da de svarer telefonen sammen for å snakke om boken.

– Når man skriver boka tenker man ikke at mange vil lese den. Det er litt det samme som med TV-programmene, hvor man blir like overrasket hver gang mange ser på. Det er utrolig stas, sier Maren, som er kjent fra en rekke TV-produksjoner, som «Valpeskolen» på NRK.

Du blir ganske godt kjent med oss

I en tid hvor «alle» skaffer seg hund, er det ikke uforståelig at flere også har skaffet seg boken til «hele Norges hundetrenere». Maren tror at kjøperne vet de får en bok med et forståelig budskap:

– Mange har jo skaffet seg hund i det siste, og mange har ventet på en bok fra oss. Nå er den endelig her, og den formidler hundetrening på en enkel og hyggelig måte. Jeg tror også mange regner med at de kommer til å skjønne denne boka.

Jørgen legger til at boken dessuten er svært underholdende:

– Boken har et forståelig språk og benytter seg av en positiv tilnærming. Dette er jo ikke en ren hundetreningsbok, men en salig blanding av våre tanker om hundehold, tips til trening og personlige historier. Du blir ganske godt kjent med oss.

Lek deg til lydighet

– Det skal være enkelt og moro å trene hund, og vi vil at folk skal bli inspirert i å legge litt mer i forholdet til hunden sin – enten man har en sofahund eller en jegerhund, sier Jørgen. Og Maren er enig:

– Det å trene en hund skal være enkelt og veldig fint. Og om man gjør en liten ekstra innsats oppstår det noe helt magisk. Jeg tror og håper mange vil lese boken og tenke: «Dette får vi til».

Hvis dere skal komme med ett tips til nybakte hundeeiere, hva vil det være?

– Les boka Best sammen, ler Jørgen.

– Men sånn på ordentlig er det ikke et dumt råd. Om man er førstegangshundeeier sier boken mye om hva man skal investere av tid og kjærlighet. Men et ordentlig tips er kanskje at du kan leke deg til lydighet. Hvis du har det gøy med hunden din under treningen, vil det skje bra ting, sier Jørgen, og Maren legger til:

– For å finne ut hvordan hunden skal lære noe, kan du tenke så enkelt som hvordan ville du gjort det med et barn? Hunden forstår mye menneskespråk, siden de lever så tett på oss. Man kan være ganske naturlig og få gode resultater.

Men i kor legger de til slutt til:

– Og meld deg på valpekurs i ditt nærmiljø!

Listen er sammenstilt av Bokhandlerforeningen. NB: På mobil leses listene best i breddeformat/landscape.

Boklista for skjønnlitteratur – Uke 3 – 2020

 

Boklista for generell litteratur – Uke 3 – 2020

 

Boklista for pocket- og billigbøker – Uke 3 – 2020

 

E-boklista – Uke 3 – 2020