Roth klar med ny serie

Avslørt: Omslag og tittel på Veronica Roths nyeste ungdomsroman lansert på nettet i dag.

Divergent-forfatteren avslørte tidligere i dag at hennes neste ungdomsbok går under navnet Carve the Mark. Boka inntar bokhyllene i USA januar 2017. 

 

Carve the Mark inngår i en helt ny sci-fi-serie på to bøker. Roth avslørte også det enestående coveret – som allerede spres som ild i tørt gress på sosiale medier.

ctm-ew1

 

 

Veronica Roths amerikanske forlag, Harper Collins, trekker tråder til Star Wars i pressemeldingen om den nye boka. Første bok i serien utkommer i 2017, og den andre boken skal komme påfølgende år.

Roth har opplevd en eventyrlig suksess med Divergent-serien, og hun er en av verdens mest populære ungdomsbokforfattere.

 

 

 

Går mot strømmen

Roth har valgt å ikke fortsette i Divergent-sporene, med en kvinnelig heltinne i hovedrollen. Denne gangen er det en gutt som trer inn i hovedrollen: Akos.

-Ideen til serien startet med en karakter. Alle de andre elementene kom etterpå, har Roth uttalt til Associated Press.

Som en motreaksjon til de sterke heltinnene vi har blitt så glade i (Katniss Everdeen og Tris Prior, for å nevne et par av dem) vil leserne nå møte Akos og Cyra – to karakterer som blir kastet mot hverandre i en verden som er basert på hevn og vold.

For de som har lest An Ember in the Ashes av Sabaa Tahir vil nok parallellene være mange. Det er bare å starte nedtellingen til januar 2017.