Veronica Roth går mot strømmen

Forfatteren av den populære Divergent–serien har skrevet kontrakt på en ny ungdomsbokserie med en gutt i hovedrollen.

Dermed gjør Roth det motsatte av mange av sine forfatterkollegaer som insisterer på å ha sterke, unge kvinner som hovedperson i sine dystopier. -Ideen til serien startet med en karakter. Alle de andre elementene kom etterpå, har Roth uttalt til Associated Press.

 

roth

 

Med unntak av hovedpersonen skal serien, som foreløpig blir på to bøker, ha flere elementer som leserne vil kjenne igjen fra Divergent: En gutt inngår en overraskende allianse med en fiende. Begge forsøker å unnslippe et liv fylt av undertrykkelse, og sammen drømmer de om frelse og hevn.

 

Sammenlikner med Star Wars

Insurgent plakatVeronica Roths amerikanske forlag, Harper Collins, trekker sammenlikninger til Star Wars i pressemeldingen om bøkene. Første bok i serien utgis av Harper Collins i 2017, og den andre boken skal komme året etter.

Roth har opplevd en eventyrlig suksess med Divergent-serien, og hun er en av verdens mest populære ungdomsbokforfattere. Hun studerte fortsatt ved college i USA da hun ble antatt. Nå er hun 26 år og har solgt over 32 millioner eksemplarer av bøkene sine. Divergent-serien er også blitt filmatisert, og filmen basert på bok 2, Insurgent, er klar for norske kinoer 20. mars.

I Norge utgis Roth av Schibsted forlag.