Verbal vuggesang

En bok som får ungen til å sovne på minutter topper Amazons bestselgerliste.

Alle foreldre har vært borti den strevsomme leggetiden. Poden er lysvåken etter x antall vuggesanger og gjennomlesning av favorittbøker. Tenk om det fantes en mirakelkur, en bok som fikk ungen til å sovne som bestilt etter kun minutter. Nå ser den ut til å være her.

Den svenske atferdsforskeren og lingvisten Carl-Johan Forssen Ehrlin står bak kanskje århundrets oppfinnelse; en bok som, ved bruk av psykologiske teknikker, sender barnet inn i drømmeland på kun minutter. Sengetid blir plutselig mye enklere.

The Rabbit Who Wants To Fall Asleep  topper Amazons bestselgerliste, faktisk foran Harper Lees Go set a watchman og Paula Hawkins The girl on the train. Den lille billedboka, på kun 26 sider, er faktisk den første selvpubliserte boka som topper Amazons lister.

 

Onkel Gjesp

Boken bruker psykologiske og positive forsterkningsteknikker for å hjelpe barna med å slappe av, fokusere og til slutt sovne. Foreldrene blir instruert til å gjespe jevnlig, vektlegge visse ord og snakke med en sakte og rolig stemme når de leser ord i kursiv. I boka møter vi karakterer som Uncle Yawn and the Heavy-Eyed Owl.

«Fantastisk! Denne boken gjør undere for leggetiden,» skriver en bruker på Amazon, mens en annen forelder skriver «Jeg er målløs. Leggetid har gått fra å ta 2-3 timer til kun 12 minutter.»

 

På biltur med mor

Forssen Ehrlin sier at dette er «den verbale versjonen av å vugge et barn i søvn» og flere hundre tilbakemeldinger online fra foreldre hevder at boka har revolusjonært leggetiden,

Forfatteren selv sier han fikk ideen til boka løpet av en lengere biltur med sin mor.

-Hun sovnet, og jeg fikk ideen om hvordan jeg kunne bruke mine metoder til å hjelpe barn slappe av, forteller han til The Telegraph.

 

Boken har allerede blitt oversatt til syv språk.