Venter på Victoria

Men Schibsted har flere kvinner å by på før Victoria Hislops nye roman kommer i oktober.

Det er en lang høstliste Schibsted forlag legger frem. Med gjengangerne Guinness rekordbok, Sportsboken og Hvem Hva Hvor sentralt, og med en fin miks av nye og gamle forfattere. Hvorav mange er kvinner.  

 

Debutanten Hannah Kent fra Australia er en av dem. Hennes debutroman Begravelsesriter har handling fra Island på tidlig 1800-tall. Finske Johanna Holmstrøm er en annen. Asfaltengler er en samtidsroman om innvandrere i hjemlandet hennes, mens S.E. Gould fra USA en tredje. Hun kommer med ungdomsromanen Måneglasset 19. september.

Men det er flere hjemlige kvinner også på Schibsted forlags høstliste. Ida Løkås har allerede kommet med «den vanskelige andreboka», Pappa er et postkort. Tina Trovik har leverte tredje bind av barnesuksessen Samuel Sekel. I tillegg er det mat, sport og ånder.

 

Mer juice

juicelitenPå sakprosasiden leverer Carina Hultin Dahlmann sin tredje bok i Juicy-serien, Juicy familie. Her får du blant annet vite hvordan du lager juicepops – sunne hjemmelagede ispinner som barna elsker, ifølge forlaget.

Lena Ranehag, blant annet kjent fra tv-programmet «Åndenes makt», har en stor fanskare og har nettopp lansert boken Det usynlige riket. Og for håndballvenner: Linn-Kristin Riegelhuth Koren har sammen med Kristian Kjelling og Dag Vidar Hanstad skrevet Best i håndball. Et konsept Schibsted kjenner fra før, jfr. Best med ball og Best på sykkel der det har vært fokus på fotball og sykkel.

 

 

Dronning Hislop

hisloplitenMen det er altså Victoria Hislop som er dronningen. Side hun kom med Øya for ni år siden har hun seilt opp som en av Norges meste leste romanforfattere med over en halv million i opplag her i landet. Norge er et av landene Hislop gjør det aller best i, selv om det er Hellas det handler om i hennes mest elskede bøker. I årets bok Soloppgang skal vi riktignok ikke til Hellas, men til naboen Kypros, som har en stor gresk befolkning.

Byen er Famagusta, året er 1972. Et ambisiøst par åpner et hotell i den populære feriebyen. Men en dag står en tyrkisk invasjonshær utenfor byen. De er kommet for å «beskytte» den tyrkisk-kypriotiske befolkningen etter den greske militærjuntaens kuppforsøk på øya. 40 000 innbyggere flykter fra byen og over på den greske delen av øya. Bare to familier blir igjen. Dette er deres historie.

Victoria Hislop kommer til Norge i forbindelse med lanseringen i begynnelsen av oktober.

 

Halvgammel dansk

DSC01202
Kjersti Herland Johnsen har stor tro på Michael Katz Krefeld.

Leveransen av skandinavisk krim vil ingen ende ta. Schibsted blåste kraftig liv i Leif G.W. Perssons norske karriere for noen år siden. Nå stå en danske for tur.

– Vi kommer med første bind i Ravn-serien, som er svært populær i Danmark, sier forlagsdirektør Kjersti Herland Johnsen.

Serien er skrevet av Michael Katz Krefeld (f. 1966) fra København og i hjemlandet nyter han stor suksess. Som veldig mange andre skandinaviske forfattere sammenlignes han med Jo Nesbø og Jussi Adler-Olsen.

– Han har tøffheten til Nesbø og humoren til Adler-Olsen, sier Kjersti Herland Johnsen, som venter seg mye av den danske serien.

Første bind, Avsporet, er allerede i bokhandelen.

 

Falch er klar

Schibsteds høstliste teller 30 titler, og flere er allerede utgitt. Den nye serien Spirit Animals kombinerer bok med nettspill. Og så er det jo Stephen King. Hans bok Joyland kommer 22. september.

Og hvis noen lurte: Påtroppende biskop Per Arne Dahl er på listen med ny bok. Det er også språkprofessor Finn-Erik Vinje. Og alle Sigmund Falch-fans kan puste lettet. Falch stiller også i år med sine årvisse bildetekster, som får en stadig økende fanskare. Årets bok heter Han kom med fastfood frå Bergen. Og som en bonus: En instagrambok ved navn Falcheblikk, der det er moderne bilder fra Instagram som skal til pers. Begge bøkene er i handelen fra 10. oktober. I god tid før jul.