Velger seg krim-ektepar

Agnes Matre og Geir Tangen. FOTO: HAAKON NORDVIK

For bokhandler Wenche Akselsen ved Aksdal Bok og Papir står forfatterekteparet Agnes Matre og Geir Tangen bak årets store leseropplevelser.

Hvem er vel bedre til å gi innsidetips enn de som står i frontlinjen i norsk bokbransje. I 2021 vil vi ukentlig presentere bokanbefalinger fra bokhandlere over hele det ganske land, og de vil også røpe hva som selger akkurat nå og hvilke titler de ser frem til.

Ukens anbefaling kommer fra Aksdal Bok og Papir i Tysvær kommune. Her jobber Wenche Akselsen som eier og daglig leder. Hun har dessverre nylig måttet stenge butikken grunnet de nye coronarestriksjonene – men anbefale bøker gjør hun gjerne.

– Hvilke bøker anbefaler du akkurat nå?

– Nå kommer det mye bra lesestoff på våren, jeg er veldig glad i krim og jeg anbefaler både Sam Lloyds Minneskogen, Romy Hausmanns Elskede barn og Geir Tangens Vargtimen. Jeg storkoser meg også med Jørgen Jæger sine bøker, og han har to nye bøker på vei i år. Vi er dessuten heldige denne våren og har to lokale forfattere som gir ut krim.

– Hvilken bok gleder du deg mest til denne våren?

– Den beste boken jeg har lest i år var Geir Tangens Vargtimen. Det er en bok som tar opp et viktig tema, selvdrap blant ungdommer i vårt nærmiljø. Temaet er viktig og jeg synes han skriver utrolig spennende, og boka skiller seg veldig ut fra andre krimbøker.

– Hvilken bok er den beste du har lest det siste året?

– Den boka jeg gleder meg mest til, er også fra en lokal forfatter. Jeg har egentlig syns at Agnes Matre skriver bedre en mannen Geir Tangen, og nå er hennes bok Uvigslet jord rett rundt hjørnet, og den har jeg store forventninger til.