V&B seiler inn i Kjuttaviga

Kaptein Sabeltann-teamet i Vigmostad & Bjørke: (Fra venstre) Dilani Vamapahan, Gunn E. Schmidt, Kaja Kjeldsberg Faye-Schjøll, Kristin Jobraaten, Elisabeth Godal Sheehy og Elizabeth Sellevold. (Foto: Eigil Rasmussen-Korsager.)

Kaptein Sabeltann går ombord i Vigmostad & Bjørke, i samarbeid med Qvisten Animation.

Høsten 2019 kommer «Kaptein Sabeltann og Den Magiske Diamant» til en kino nær deg. Det er Qvisten Animation som står bak den påkostede animasjonsfilmen, hvor alle karakterene har fått nytt artwork.

Illustrasjon av Den Sorte Dame signert Qvisten Animation.

– Kaptein Sabeltann og den magiske diamant er Qvistens største satsning noensinne. Vi lager en eventyrfilm på høyt internasjonalt nivå, full av humor og spenning, med et stjernelag av skuespillere og grensesprengende animasjonsteknikker, forteller regissør Rasmus Sivertsen i Qvisten Animation.

Internasjonalt gjennombrudd?

Vigmostad & Bjørke har sikret seg rettighetene til å utgi flere bøker basert på illustrasjonene fra filmen gjennom en omfattende avtale med Kaptein Sabeltann AS og Qvisten Animation AS.

– Vi er veldig glade og stolte over å ha landet denne avtalen. Kaptein Sabeltann er en unik rettighet i norsk sammenheng og artworket i denne filmen er av ypperste kvalitet. Jeg tror filmen vil føre til det internasjonale gjennombruddet for Kaptein Sabeltann, sier sjefredaktør Kristin Jobraaten i Vigmostad & Bjørke.

Suksessrik underholdningskonsept

– Kaptein Sabeltann har samme ambisjon som alltid. Han vil erobre verden, forteller opphavsmannen til Kaptein Sabeltann, Terje Formoe.

Kaptein Sabeltann er Norges mest suksessrike underholdningskonsept for barn. I snart 30 år på rad har oppsetningen om den populære sjørøveren vært landets mest besøkte sommerforestilling. Mer enn 1,5 millioner teaterbilletter og rundt to millioner CD-er er solgt, og sangene blir strømmet mer enn 12 millioner ganger i året. I tillegg er det solgt mange hundre tusen Kaptein Sabeltann-produkter; sjørøverskuter, figurer, jakker, hatter, sengesett og flagg, for å nevne noen.

Qvisten Animation har de siste årene stått bak noen av de største kinosuksessene for barn, og det er særlig barnebokklassikere de har brakt til kinolerrettet. Blant annet står Qvisten bak filmene om Knerten, Kurt blir grusom og Dyrene i Hakkebakkeskogen.